Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΑΠΩΝΙΑ
Ερευνούνται οι αιτίες της πυρκαγιάς σε πυρηνικό εργοστάσιο...

TOKIO.-

Δεν υπήρξε διαρροή ραδιενέργειας στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χτες σε ιαπωνικό πυρηνικό εργοστάσιο, ισχυρίστηκε η διεύθυνση του εργοστασίου «Οναγκάουα», που βρίσκεται σε μία περιοχή περίπου 300 χλμ βόρεια από το Τόκιο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε για άγνωστους λόγους στο κτίριο που στεγάζει τα συστήματα ελέγχου των βραστήρων και των τουρμπινών των πυρηνικών αντιδραστήρων. Πάντως, παρά τον εντοπισμό πυρκαγιάς στον πυρηνικό σταθμό και παρά το γεγονός πως δεν είχε ακόμη εξακριβωθεί η διαρροή ραδιενέργειας, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δεν κατάφεραν να φθάσουν έγκαιρα στον τόπο του ατυχήματος. Τους πήρε περισσότερο από 30 λεπτά...

Πάντως, η παραπάνω είδηση πρόσθεσε νέο βάρος στις ήδη έντονες ανησυχίες για την ασφάλεια του πυρηνικού προγράμματος της Ιαπωνίας. Πόσο μάλλον δε, μετά το αρκετά σοβαρό, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, ατύχημα στο πυρηνικό εργοστάσιο επεξεργασίας ουρανίου στην πόλη Τοκαϊμούρα. Οπως είναι γνωστό, το ατύχημα προκάλεσε διαρροή ραδιενέργειας, αλλά και την έκθεση τριών εργαζομένων σε μεγάλες ποσότητες ραδιενέργειας, με αποτέλεσμα το θάνατο του ενός τον περασμένο Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ