Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Η κυβέρνηση βάζει πλάτη στον παραπέρα διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Αναφορικά με τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη με τον γγ του ΝΑΤΟ Τζ. Ρόμπερτσον και τις δηλώσεις που ακολούθησαν μετά το τέλος της συνάντησης, το γραφείο τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, μετά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συμμετέχει με υψηλού επιπέδου παροχές στη μαύρη "νέα τάξη πραγμάτων" του ΝΑΤΟ. Με την ενεργό συμμετοχή της στα ιμπεριαλιστικά σχέδια η κυβέρνηση βάζει γερή πλάτη στον παραπέρα διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, στην επίθεση κατά άλλων λαών.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, ειδικά για το Στρατηγείο της Λάρισας, δείχνουν κυνισμό και αποφασιστικότητα, χτυπούν την καμπάνα για τα μεγάλα δεινά που περιμένουν το λαό, από την εμπλοκή στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς που μεθοδεύονται στο χώρο των Βαλκανίων και ευρύτερα.

Ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να αντισταθεί στην κυβερνητική πολιτική. Να απαιτήσει τώρα την επιστροφή των ελληνικών στρατιωτικών τμημάτων από το Κόσσοβο, τη Βοσνία, την Αλβανία.

Με τον αγώνα και με την ψήφο του να απαντήσει στις νέες επικίνδυνες προκλήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ