Σάββατο 5 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο «Τρελαντώνης» επέστρεψε

Ενα φλας μπακ στο παρελθόν τους κάνουν οι ήρωες του «Τρελαντώνη», στη διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος της Πηνελόπης Δέλτα, που ζωντανεύει στην ανοιχτή σκηνή της Μονής Λαζαριστών από το ΚΘΒΕ. Το έργο, σε σκηνοθεσία - διασκευή Γλυκερίας Καλαϊτζή, αφού περιόδευσε ανά την Ελλάδα, επέστρεψε στη Μονή Λαζαριστών για ένα μήνα παραστάσεων, από σήμερα έως τις 10 Νοέμβρη.

Στην παράσταση, η σκηνοθέτης βάζει τους ήρωες, μεγάλους πια, να ανατρέχουν στην παιδική τους ηλικία και να θυμούνται το παρελθόν τους. Σκηνές ανεμελιάς ξετυλίγονται στα μάτια τους, έτσι όπως με το πέρασμα του χρόνου φιλτράρει η μνήμη, από το καλοκαίρι που πέρασε ο Τρελαντώνης και τα αδέρφια του στο σπίτι της θείας τους στον Πειραιά, μακριά απ' το πατρικό τους στην Αλεξάνδρεια.

Τα σκηνικά είναι του Νίκου Πολίτη, τα κοστούμια της Αναστασίας Αρσένη, η μουσική του Κώστα Βόμβολου, η χορογραφία του Κώστα Γεράρδου, οι στίχοι των τραγουδιών του Γιώργου Φράγκογλου.

Παίζουν: Χάρης Τσιτσάκης, Ελένη Καλλιγά, Θάλεια Σκαρλάτου, Εφη Δρόσου, Γιάννης Ηλιόπουλος, Σύρμω Κεκέ, Μαρία Ιωαννίδου, Αρης Τσαμπαλίκας, Μαρία Κωνσταντάκη, Δημήτρης Παπαδάτος, Εφη Μεταγγιτσινού κ.ά. Στην παράσταση παίζουν μουσική επί σκηνής: Αννα Λάκη (ακορντεόν), Αντώνης Μητρέντζος (κρουστά), Κυριάκος Πανταζίδης (τρομπέτα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ