Σάββατο 5 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Δε θέλω να γίνω εκατομμυριούχος»

Ο κύριος Ντιντς, ιδιοκτήτης πιτσαρίας, είναι ένας αξιαγάπητος και συνηθισμένος άνθρωπος ...αν εξαιρέσουμε τη μανία του να απαγγέλλει στους πελάτες του τα πρωτότυπα ξεκαρδιστικά του στιχάκια. Πράγμα, που τον έχει κάνει εξαιρετικά δημοφιλή στη μικρή επαρχιακή κωμόπολη.

Τα προβλήματά του αρχίζουν, όταν, χωρίς να το περιμένει, γίνεται κληρονόμος μιας τεράστιας περιουσίας 40 δισ. δολαρίων. Ενας όμιλος media, μια ομάδα ποδοσφαίρου, μια ομάδα μπάσκετ, ένα ελικόπτερο, ένα σπίτι - ανάκτορο και ένας μπάτλερ. Θα περίμενε κανείς ότι θα κολυμπούσε στην ευτυχία, όμως εκείνος είναι τελείως έξω από τα νερά του.

Από την ηρεμία της μικρής του πόλης, ο Ντιντς βρίσκεται ξαφνικά στο στόχαστρο των media, με επικεφαλής τη νεαρή και φιλόδοξη δημοσιογράφο Μπέιμπ Μπένετ.

Ο νεόκοπος επιχειρηματίας έχει αναλάβει τις εταιρίες που κληρονόμησε, διευθύνοντάς τες με τον προσωπικό του αμίμητο τρόπο. Ταυτόχρονα, η Μπέιμπ, εκτελώντας τις οδηγίες του αφεντικού της, προσπαθεί να παγιδεύσει τον κύριο Ντιντς για να ανακαλύψει κάποιο ζουμερό σκάνδαλο σε βάρος του. Ο Ντιντς, όμως, είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τη ζωή του και από ένστικτο καταλαβαίνει ότι τα χρήματα θα του φέρουν μπελάδες.

«Δε θέλω να γίνω εκατομμυριούχος». Ωραίο θέμα, σε μια εποχή που όλοι ψάχνουν το εύκολο χρήμα και οι περισσότεροι ζουν με το όνειρο να γίνουν κάποια μέρα πάρα, μα πάρα πολύ πλούσιοι.

Δεν ξέρω, αν το χρήμα φέρνει μπελάδες ή σου αλλάζει τη ζωή ή σε κάνει διαφορετικό απ' αυτό που είσαι. Αυτό που ξέρω, γιατί το βλέπω, είναι ότι σε απομονώνει, σε γεμίζει καχυποψία και σε κάνει μίζερο στο συναίσθημα. Ετσι κι αλλιώς, τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή δε θέλουν χρήμα, το μόνο που χρειάζεται είναι ανοιχτό μυαλό και καλή διάθεση.

Αν το σενάριο της ταινίας το είχε αναλάβει κάποιος σκηνοθέτης πιο «περιθωριακός» και «τσαμπουκάς», θα είχε πολλά να πει στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως το έξυπνο θέμα χαντακώνεται από τα κλισέ του εμπορικού κινηματογράφου και έτσι έχουμε άλλη μια εύκολη ταινία. Εχει καλή ροή, καλές ερμηνείες, αλλά δεν είναι κάτι το διαφορετικό, απ' αυτό που έχουμε δει και ξαναδεί.

«Mr Deeds»

Κωμωδία, αμερικανικής παραγωγής 2002. Σκηνοθεσία: Στίβεν Μπρι. Με τους: Ανταμ Σάντλερ, Γουινόνα Ράιντερ, Τζον Τορτούρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ