Σάββατο 5 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Ερωτικό μυστικό»

Η Μοντ Μπέιλι (Γκουίνεθ Πάλτροου), μια λαμπρή ακαδημαϊκός, συνηθισμένη να λειτουργεί πάντα στο πλαίσιο μιας απαρέγκλιτης τυπικότητας, κάνει έρευνα για τη ζωή και το έργο της βικτοριανής ποιήτριας Κρίσταμπελ Λα Μοτ.

Ο Ρόλαντ Μίτσελ είναι ένας πανεπιστημιακός από την Αμερική, που έχει κερδίσει μια υποτροφία στο Λονδίνο, για να μελετήσει το έργο του μεγάλου λογοτέχνη Ράντολφ Χένρι Ας.

Ο Ας, ποιητής τιμημένος από τη βασίλισσα Βικτορία, είναι γνωστός για μια συλλογή από ένθερμα ποιήματα που έγραψε στο τέλος της ζωής του, αφιερώνοντάς τα στη γυναίκα που λάτρεψε.

Οταν η Μοντ κι ο Ρόλαντ ανακαλύπτουν μια δέσμη με κρυμμένα ερωτικά γράμματα που φαίνεται να απευθύνονται από τον Ας στην Λα Μοτ, μια κρυμμένη ερωτική ιστορία αρχίζει να ξετυλίγεται και να φέρνει τους δυο ακαδημαϊκούς αντιμέτωπους με τη ζωή τους.

...«Ερωτικό μυστικό», θα μπορούσε να είναι «Αρλεκιν» ή ένα γλυκανάλατο ερωτικό παραμύθι, βγαλμένο από κάποια έφηβη που περιμένει τον πρίγκιπα για να γευτεί τον ανεκπλήρωτο έρωτά της.

Ουσιαστικά, η ταινία του Νιλ Λα Μπιουτ είναι δυο ερωτικές παράλληλες ιστορίες, με τη διαφορά ότι η μια ξετυλίγεται στη βικτοριανή εποχή ανάμεσα σ' ένα ρομαντικό ποιητή και μια γυναίκας που έχει διφορούμενη ερωτική ζωή και, από την άλλη, οι δυο πανεπιστημιακοί που σκαλίζουν το παρελθόν και ανακαλύπτουν πόσο διστακτικοί είναι απέναντι στον έρωτα.

Καταπιάνεται με θέματα, που χωράνε πολλή συζήτηση και αρκετό ψάξιμο και τα αφήνει να περάσουν έτσι, σα να μην τρέχει τίποτα.

Το γεγονός ότι δυο άνθρωποι είναι διστακτικοί απέναντι στον έρωτα και προτιμούν την ασφάλεια της «καριέρας», δεν του κεντρίζει το ενδιαφέρον και απλά το περιγράφει. Είναι φανερό ότι η ταινία δεν έχει καμία διάθεση ψυχικής διείσδυσης, παρά κατακάθεται σε μια απλή περιγραφή καταστάσεων.

Το «Ερωτικό μυστικό» έχει καλή φωτογραφία στην εξοχή της Αγγλίας, προσεγμένη σκηνοθεσία, αλλά μέτριες ερμηνείες. Το βλέπεις χωρίς σκέψη, απλά το βλέπεις.

«Possession»

Ερωτική περιπέτεια, αγγλοαμερικανικής παραγωγής 2002. Σκηνοθεσία: Νιλ λα Μπιουτ. Με τους: Τζέρεμι Νόρθαμ, Τζένιφερ Εϊλ, Λένα Χέντι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ