Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν υπάρχει λύση έξω από την ταξική πάλη και τις συμμαχίες

Πλούσιος ήταν ο διάλογος με το κοινό, που ακολούθησε μετά το τέλος της ομιλίας. Σταχυολογούμε ορισμένες από τις ερωτήσεις καθώς και τις απαντήσεις που έδωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ:

«Πώς θα διαμορφωθεί το μέτωπο;», ήταν η πρώτη ερώτηση στην οποία δόθηκε η απάντηση, ότι αυτό θα φανεί στην πορεία, όταν το μέτωπο θα εξελίσσεται και θα διαμορφώνεται μέσα στη ζωή. Μπορεί να υπάρξουν και απώλειες αλλά και νέες δυνάμεις που θα το ενισχύουν. «Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι αποτελεί μονόδρομο», σημείωσε.

Σε ερώτηση «γιατί πρέπει να γίνουν συμμαχίες και τι είδους θα είναι αυτές», υπογράμμισε πως η ίδια η ταξική κοινωνία υποχρεώνει το ΚΚΕ να έχει πολιτική συμμαχιών. «Συμμαχία της εργατικής τάξης με μεσαία στρώματα και του κόμματος της εργατικής τάξης με άλλες δυνάμεις, με μίνιμουμ συμφωνία την αντίσταση στα μονοπώλια», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, για την αποτελεσματικότητα των αγώνων η Αλ. Παπαρήγα απάντησε πως όσες κατακτήσεις υπάρχουν σήμερα είναι αποτέλεσμα διαπάλης, πως σήμερα χρειάζονται ισχυροί αγώνες, που μπορούν να ματαιώσουν αντιλαϊκά σχέδια και να αποσπάσουν κάποιες κατακτήσεις και παρά τις δυσκολίες σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να ψάξουμε τη λύση έξω απ' την ταξική πάλη και τις συμμαχίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ