Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλήρης η συμφωνία της κυβέρνησης στις απαιτήσεις του γγ του ΝΑΤΟ
ΣΕΡΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ στα επικίνδυνα ΝΑΤΟικά σχέδια

Πρώτιστο καθήκον του Στρατηγείου της Λάρισας η Πρίστινα και το Κοσσυφοπέδιο, ενώ πυκνώνουν και πάλι τα σύννεφα του πολέμου στα Βαλκάνια

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, μετά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συμμετέχει, με υψηλού επιπέδου παροχές στη μαύρη «νέα τάξη πραγμάτων» του ΝΑΤΟ, σημειώνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή τη χτεσινή συνάντηση Κ. Σημίτη και Τζ. Ρόμπερτσον, και συμπληρώνει: «Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, ειδικά για το Στρατηγείο της Λάρισας, δείχνουν κυνισμό και αποφασιστικότητα, χτυπούν την καμπάνα για τα μεγάλα δεινά που περιμένουν το λαό, από την εμπλοκή στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, που μεθοδεύονται στο χώρο των Βαλκανίων και ευρύτερα».

Την ίδια στιγμή, πυκνώνουν και πάλι τα σύννεφα του πολέμου στα Βαλκάνια, επιβεβαιώνοντας τις παραπάνω εκτιμήσεις του ΚΚΕ, αλλά και παλιότερες προειδοποιήσεις του. Η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο οξύνεται συνεχώς. Το ΝΑΤΟ στέλνει και άλλες δυνάμεις κατοχής, ενώ σήμερα συνέρχεται έκτακτα το Συμβούλιο της συμμαχίας. Η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) έχει θέσει τις δυνάμεις της σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής και αρκετά δημοσιεύματα ευρωπαϊκών και αμερικανικών εντύπων αναφέρουν εκτιμήσεις ΝΑΤΟικών ιθυνόντων, ότι ο «τέταρτος πόλεμος» στα Βαλκάνια βρίσκεται προ των πυλών, ρίχνοντας τις ευθύνες, βέβαια, στον Μιλόσεβιτς.

ΣΕΛΙΔΕΣ 2, 5, 18 - 19


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ