Κυριακή 13 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ανοιχτοί λογαριασμοί...

Ολυμπιακός και ΑΕΚ έχουν ελπίδες πρόκρισης

To τέλος του Α` γύρου, στην πρώτη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, βρήκε τους δυο εκπροσώπους της Ελλάδας, Ολυμπιακό και ΑΕΚ, με ανάμεικτα συναισθήματα. Για τους «ερυθρόλευκους» τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα περίμεναν, ενώ για τους Ενωσίτες μάλλον οι τρεις πρώτοι αγώνες εξελίχτηκαν καλύτερα του αναμενομένου. Πάντως, σε γενικές γραμμές το στοιχείο της έκπληξης δεν έλειψε από τους πρώτους αγώνες της φετινής διοργάνωσης. Κάποιες από τις ομάδες που αναμενόταν να πρωταγωνιστήσουν κινδυνεύουν να μείνουν εκτός νυμφώνος νωρίς νωρίς, ενώ κάποιες άλλες θεωρητικά μη υπολογίσιμες αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη. Ας δούμε αναλυτικά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:
Να φορτσάρει στο τέλος

Αντιστρόφως ανάλογο ήταν το ξεκίνημα των πρωταθλητών Ελλάδας με τη συνέχειά τους στη διοργάνωση. Μετά τη μεγάλη νίκη επί της Λεβερκούζεν με 6-2 ήρθε το απότομο φρενάρισμα, ή η ανώμαλη προσγείωση αν προτιμάτε, από τη Μακάμπι Χάιφα. Η «κατάρα» των αποτυχιών εκτός έδρας για τους «ερυθρόλευκους» χτύπησε και στην Κύπρο, όπου οι Ισραηλινοί πήραν σπουδαία νίκη με 3-0, χάρις στην πολύ καλή τους απόδοση που στηρίχτηκε στην ταχύτητα αλλά και στη βοήθεια του διαιτητή. Αντίθετα, η ελληνική ομάδα φάνηκε αγνώριστη σε σχέση με το παιχνίδι, κόντρα στους Γερμανούς. Ετσι, το παιχνίδι στο Ολντ Τράφορντ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκτησε μείζονα σημασία, όμως κάτι το δύσκολο της αποστολής κάτι η κακή ψυχολογία και σαφώς η ανωτερότητα των αντιπάλων και έτσι η ήττα με 4-0 από τους «μπέμπηδες» απλά παρέτεινε το πρόβλημα. Από δω και πέρα πλέον τα τρία εναπομείναντα παιχνίδι αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, αρχής γενομένης από τον επαναληπτικό με τους Αγγλους στη Ριζούπουλη. Το θετικό αποτέλεσμα, κόντρα στη Μάντσεστερ φαντάζει δύσκολο, όμως όχι ακατόρθωτο. Παράλληλα, η νίκη των Γερμανών στην Κύπρο επί της Μακάμπι και η θεωρητικά αναμενόμενη δεύτερη επικράτηση της Λεβερκούζεν στη Γερμανία δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα, αφού τρεις ομάδες μαθηματικά τουλάχιστον διεκδικούν επί ίσοις όροις την πρόκριση. Οπως όλα δείχνουν, τα πάντα για τους πρωταθλητές Ελλάδας θα κριθούν στο παιχνίδι στη Γερμανία. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 9, Ολυμπιακός 3, Λεβερκούζεν 3, Μακάμπι 3.

ΑΕΚ:
Θα μπορούσε και καλύτερα

Απρόσμενη ήταν η ήττα για τον Ολυμπιακό από τη Μακάμπι

Sportidea

Απρόσμενη ήταν η ήττα για τον Ολυμπιακό από τη Μακάμπι
Πριν την έναρξη των αγώνων, η αποστολή της ΑΕΚ φαινόταν βουνό. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, όμως, και οι παίκτες του το ανέβηκαν και μάλιστα δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι θα μπορούσε το τέλος του Α` γύρου να τους βρει και ψηλότερα. Οι τρεις ισοπαλίες με Γκενκ, Ρόμα και Ρεάλ Μαδρίτης αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόκρισης, αλλά έτσι όπως επιτεύχθηκαν, η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών. Η υπερεκτίμηση από τους «κιτρινόμαυρους» των Βέλγων στο πρώτο παιχνίδι, καθώς και οι πολλές χαμένες ευκαιρίες με κορυφαίες αυτές των Νικολαΐδη και Λάκη στέρησαν την ΑΕΚ από την πρώτη της νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ευκαιρίες χάθηκαν και στο δεύτερο παιχνίδι κόντρα στη Ρόμα στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου ο «Δικέφαλος» μπορεί πάλι να μη νίκησε, ωστόσο, δεν έχασε. Το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί ορόσημο για τη φετινή πορεία της ελληνικής ομάδας, που κατάφερε να προηγηθεί των Μαδριλένων με 3-1, αλλά η απειρία και κάποιες στιγμιαίες ολιγωρίες της άμυνας έδωσαν το δικαίωμα στους Ισπανούς να φύγουν με το βαθμό της ισοπαλίας (3-3). Το επόμενο παιχνίδι είναι στο Μπερναμπέου, όπου τα όνειρα ασφαλώς είναι περιορισμένα για τους παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Με δεδομένο ότι η νίκη αποτελεί μονόδρομο για τον αγώνα κόντρα στην Γκενκ στη Νέα Φιλαδέλφεια (αφού οτιδήποτε άλλο θα είναι καταστροφικά) τα πάντα θα κριθούν στην αναμέτρηση της Ρώμης στην τελευταία αγωνιστική. Στην «αιώνια πόλη» η ΑΕΚ αναμένεται να έχει το ραντεβού με την ιστορία της. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ρεάλ Μαδρίτης 7, Ρόμα 4, ΑΕΚ 3, Γκενκ 1.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΜΙΛΟΙ
Κάτι κουρασμένοι... Βαυαροί

Στυλοβάτης στην άμυνα της ΑΕκ ο Χιώτης

Sportidea

Στυλοβάτης στην άμυνα της ΑΕκ ο Χιώτης
Η άσχημη πορεία μέχρις στιγμής της Μπάγερν Μονάχου που φέρνει τους Βαυαρούς με το ένα πόδι εκτός διοργάνωσης, είναι αναμφισβήτητα το θέμα που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στους άλλους ομίλους. Η ομάδα του Χίτζεφελντ παρά τις αξιόλογες μεταγραφές (Μπάλακ, Ζε Ρομπέρτο, Κόβατς) δείχνει να μην έχει βρει τον εαυτό της, γνωρίζοντας δυο ήττες και μάλιστα εντός έδρας από Λα Κορούνια και Μίλαν. Αν και με τους Γερμανούς ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, εντούτοις η άμυνα φαίνεται να μην μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματά της, καθώς και την... απουσία του Εφεμπεργκ. Στις απογοητεύσεις συγκαταλέγεται και η Ιντερ, αφού το συγκρότημα του Εκτορ Κούπερ δείχνει να μη μπορεί να ξεπεράσει το «κόμπλεξ» της που έχει σε μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Από κει και πέρα ξεχωρίζουν οι εμφανίσεις της Αρσεναλ που δείχνει φέτος ικανή για μια καλή ευρωπαϊκή πορεία. Οι παίκτες του Αρσεν Βεγκέρ συγκροτούν ένα αξιόλογο σύνολο με δεινότητα στο σκοράρισμα, ενώ και οι δυο εκπρόσωποι της Ιταλίας Μίλαν και Γιουβέντους έχουν παρουσιάσει ένα ιδιαίτερα αξιοπρόσεχτο σύνολο. Οι βαθμολογίες αναλυτικά:

Α` ΟΜΙΛΟΣ: Λιόν 6, Ιντερ 4, Αγιαξ 4, Ρόζεμπουργκ 2.

Β` ΟΜΙΛΟΣ: Γιουβέντους 7, Φέγενορντ 5, Ντιναμό Κιέβου 4, Νιούκαστλ 0.

Δ` ΟΜΙΛΟΣ: Μίλαν 9, Λα Κορούνια 6, Μπάγερν 1, Λανς 1,

Ε΄ ΟΜΙΛΟΣ: Μπαρτσελόνα 9, Γαλατάσεραϊ 4, Κλαμπ Μπριζ 2, Λοκομοτίβ Μόσχας 1.


Καν και Μπάγερν δύσκολα θα αποφύγουν τον αποκλεισμό

Sportidea

Καν και Μπάγερν δύσκολα θα αποφύγουν τον αποκλεισμό

Κείμενα: Μπ. ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ