Σάββατο 12 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στη Βουλή οι παρανομίες του κτιρίου της Φιλεκπαιδευτικής

Οι βουλευτές του ΚΚΕ θέτουν στους συναρμόδιους υπουργούς καίρια ερωτήματα για τη λειτουργία του ιδιωτικού σχολείου, που χτίστηκε χωρίς οικοδομική άδεια και σε δασική έκταση!

Ενώπιον των ευθυνών τους φέρνουν τους συναρμόδιους υπουργούς Παιδείας, Δικαιοσύνης, ΠΕΧΩΔΕ, Γεωργίας και Οικονομίας και Οικονομικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Λιάνα Κανέλλη με τρίτη κατά σειρά Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή για το ζήτημα της λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας στην Ανοιξη Αττικής σε κτίρια χωρίς οικοδομική άδεια και σε δασική έκταση.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ απευθύνουν κατά σειρά τα εξής ερωτήματα:

α) Στον υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων: Ποιο είναι το αποτέλεσμα της έρευνας που διεξάγει η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου, η οποία σύμφωνα με την απάντηση στην υπ' αριθμόν 5881/4-3-02 Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ «ελέγχει ενδελεχώς» το θέμα για το πώς δόθηκε η άδεια λειτουργίας στο παραπάνω ιδιωτικό σχολείο.

β) Στον υπουργό Δικαιοσύνης: Ποιο το αποτέλεσμα της ΕΓ11-01/269 δικογραφίας που σχηματίστηκε μετά τη μήνυση του Δ. Παναγιωτόπουλου.

γ) Στην υπουργό ΠΕΧΩΔΕ:

  • Ποια η απάντηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης της Αν. Αττικής στην 5881/4-3-02 Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ.
  • Γιατί καθυστερεί απαράδεκτα η αρμόδια επιτροπή κρίσης αυθαιρέτων στην έκδοση απόφασης, ποια είναι τα νέα στοιχεία που επικαλείται ο ενδιαφερόμενος για να πετύχει την αναβολή της εκδίκασης της ένστασης, όπως αναφέρει η έκθεση επιθεώρησης - ελέγχου στο Πολεοδομικό Γραφείο Καπανδριτίου και πότε θα συζητηθεί η υπόθεση.
  • Αν έχουν εξαιρεθεί από τον έλεγχο της εν λόγω υπόθεσης και την επιτροπή κρίσης αυθαιρέτων οι υπάλληλοι που έχουν παιδιά που φοιτούν στο ανωτέρω σχολείο.

δ) Στον υπουργό Γεωργίας:

  • Γιατί οι υπηρεσίες του επικαλούμενες το αναθεωρημένο άρθρο 24 του Συντάγματος θεωρούν ότι οι αυθαίρετες αλλαγές χρήσης σε ιδιωτικά δάση που έγιναν πριν την αναθεώρηση, έχουν τακτοποιηθεί από πλευράς δασοπροστασίας, ενώ κάτι τέτοιο δε διαλαμβάνεται στη διάταξη που αναθεωρήθηκε και γιατί παραβλέπουν στη συγκεκριμένη περίπτωση όσα ορίζουν το άρθρο 117 παρ. 3 του Συντάγματος και το άρθρο 38 του Ν. 998/79.
  • Γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν εφαρμόστηκαν οι σχετικές διατάξεις περί κατεδαφίσεων αυθαιρέτων από πλευράς δασικής νομοθεσίας, κτισμάτων ανεγερθέντων σε δάση της περιοχής.

ε) Στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών: Αν έχουν πληρωθεί από τη Φιλεκπαιδευτική τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης των αυθαιρέτων κτισμάτων.

Τέλος, οι υπουργοί καλούνται να καταθέσουν σχετικά έγγραφα μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ