Σάββατο 12 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δεν πάει άλλο μ' αυτήν την πολιτική

Την αγανάκτηση των μελών του για τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Επιπλοποιών Νομού Θεσσαλονίκης (ΣΒΕΝΘ). Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η αντιλαϊκή αυτή πολιτική «καθιστά αδύνατη τη συνέχιση της δραστηριότητάς μας και αυτής ακόμα της ύπαρξης των επιχειρήσεών μας».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΒΕΝΘ επισημαίνει ορισμένα προβλήματα αιχμής, που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα από την κυβέρνηση, σε μια κατεύθυνση που θα εξυπηρετεί τον κλάδο, τη μικρή επιχείρηση και τους αυτοαπασχολούμενους.

Στα προβλήματα αυτά περιλαμβάνονται:

Το φορολογικό, η προστασία της ντόπιας παραγωγής, η ακρίβεια, τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Σε σχέση με το φορολογικό, ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών Επιπλοποιών Ν. Θ. εκφράζει την αντίθεσή του στις νέες φορολογικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης που τις θεωρεί άδικες και εξωπραγματικές γιατί χρησιμοποιούν εξολογιστικούς προσδιορισμούς.

Καταγγέλλει ακόμα τις αρνητικές επιπτώσεις για την ντόπια παραγωγή που έχει η πολιτική της ελεύθερης εισαγωγής ομοειδών προϊόντων. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, επισημαίνει η ανακοίνωση, εγκαταστάθηκαν στην πόλη μας και αλλού καταστήματα πολυεθνικών, που προωθούν όλη την γκάμα των προϊόντων που σχετίζονται με το έπιπλο και με όρους ανταγωνισμού που παίρνουν και τη μορφή της σκανδαλώδους εύνοιας.

Η ανακοίνωση τονίζει την αντίθεση των εργαζόμενων του κλάδου στην ακολουθούμενη πολιτική που οδηγεί στην άνοδο των τιμών, στις αποφάσεις για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων και στην πολιτική στο θέμα της κοινωνικής ασφάλισης. Ζητά από την κυβέρνηση να αλλάξει την πολιτική αυτή και δηλώνει ότι σε αντίθετη περίπτωση «θα διεκδικήσουμε αγωνιστικά αυτό που μας ανήκει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ