Σάββατο 12 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Διαξιφισμοί και προειδοποιήσεις

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, δεκάδες χιλιάδες ένοπλοι υποστηρικτές της «Φατάχ» και της Παλαιστινιακής Αρχής παρέλασαν στην πόλη της Γάζας, σε μια κίνηση «επίδειξης δύναμης», όπως σχολίαζαν αναλυτές, απέναντι στη «Χαμάς». Ενώ ο ισραηλινός στρατός συνέχιζε την κατοχική του δράση, Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι παρέδιδαν σε Αμερικανούς ομολόγους τους έγγραφο, στο οποίο τονίζουν ότι «εφόσον το Ισραήλ συνεχίζει την εποικιστική δραστηριότητα, η λύση των δύο βιώσιμων γειτονικών κρατών μοιάζει να περιθωριοποιείται».

Την παράδοση των υπόπτων για τη δολοφονία του αρχηγού της αστυνομίας στη Γάζα, Ραγιάχ Αμπού Λεχίγια, που κηδεύτηκε, την Πέμπτη παρουσία χιλιάδων Παλαιστινίων, απαιτούσαν οι ένοπλοι υποστηρικτές του Γιάσερ Αραφάτ, χθες, κατά τη δεύτερη δυναμική παρουσία τους στην πόλη. Στόχος, όπως φαίνεται, είναι η «Χαμάς», η οποία αν και τήρησε τις αποστάσεις της από τη δολοφονία μιλώντας για προσωπικές διαφορές, τη χαρακτήρισε «δικαιολογημένη».

Την ίδια στιγμή, παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν ότι 2 Παλαιστίνιοι κείτονται νεκροί κοντά σε ισραηλινό εποικισμό, κοντά στη Ράφα, επειδή ο ισραηλινός στρατός που τους σκότωσε «επειδή τοποθετούσαν βόμβα» δεν επιτρέπει να τους προσεγγίσει κανείς. Αλλη μια Παλαιστίνια σκοτώθηκε, στη Νάμπλους, από πυρά στο μπαλκόνι της.

Τέλος, χθες, στην Ουάσινγκτον, όπου έχει μεταβεί παλαιστινιακή διαπραγματευτική ομάδα, ο υπουργός Οικονομικών, Σαλάμ Φαγιάντ, παρέδωσε στους Αμερικανούς συνομιλητές του υπόμνημα, όπου υπογραμμίζει ότι η παρουσία και η δημιουργία νέων εποικισμών τινάζει στον αέρα τη λύση των δύο κρατών και ωθεί τους Παλαιστινίους στο να την εγκαταλείψουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ