Τρίτη 15 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
ALTER κατά ΕΣΡ

To Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης καταγγέλλει, με χτεσινή ανακοίνωσή του, το ALTER, μιλώντας για «απροκάλυπτη τακτική στήριξης συγκεκριμένων συμφερόντων» και για «επιλεκτική αντιμετώπιση του ALTER».

To ALTER τις προηγούμενες ημέρες και μέσω κεντρικών δελτίων ειδήσεων, έκανε λόγο για προσπάθεια «φίμωσης» του τηλεοπτικού σταθμού. Το ΕΣΡ, στην προηγούμενη συνεδρίασή του, είχε επιβάλει πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ στο ALTER, γιατί μετέδωσε φωτογραφίες των αδελφών της Αγγελικής Σωτηροπούλου. Επίσης, είχε αποφασίσει τη «μετάθεση» της εκπομπής της Τατιάνας Στεφανίδου «Φύλλο και φτερό» από το μεσημέρι στις 11 το βράδυ. Με τις αποφάσεις αυτές, το ALTER ισχυρίζεται ότι ορισμένα μέλη, όχι μόνον «παρανόησαν το ρόλους τους», αλλά «συνειδητά τον διαστρέβλωσαν, μετατρέποντας εαυτούς από μέλη μίας ανεξάρτητης αρχής σε υπηρέτες ανταγωνιστικών συμφερόντων».

Στη χτεσινή του ανακοίνωση, το ALTER χαρακτηρίζει «λυσσαλέα» την προσπάθεια της «περιστασιακής», όπως αναφέρει, πλειοψηφίας του ΕΣΡ, για την «ολοκλήρωση της διατεταγμένης αποστολής της».

Το ALTER θεωρεί ότι η πρακτική του ΕΣΡ οδηγεί σε «επικίνδυνους ατραπούς», εκθέτει την «ανεξάρτητη» συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή και «οδηγεί σε αυτοκατάργηση ενός θεσμικού οργάνου». Επισημαίνει ότι θ ' αντιταχθεί σε αυτήν την «απρόκλητη επίθεση» και πως «δε θα υποκύψει στις ενορχηστρωμένες επιθέσεις των δήθεν προστατών του τηλεοπτικού κοινού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ