Τρίτη 15 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συμφωνικά «Χρώματα»

Ο βραβευμένος Ιάπωνας μαέστρος (πρώτο βραβείο του Διεθνούς Διαγωνισμού «Δημήτρης Μητρόπουλος»), Κιγιοτάκα Τεραόκα, θα διευθύνει την Ορχήστρα των Χρωμάτων, στις 22/11 (8.30μμ.), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα έργα «Η Θάλασσα» του Κλωντ Ντεμπυσύ, το φημισμένο Κοντσέρτο για πιάνο και πνευστά του Ιγκόρ Στραβίνσκι και την Πέμπτη Συμφωνία του Πιοτρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι. Σολίστ θα είναι η Ρωσίδα πιανίστα Κατερίνα Λέμπεντεβα.

Η Ορχήστρα των Χρωμάτων κλείνει 13 χρόνια δημιουργικής δραστηριότητας. Ιδρύθηκε το 1989 από τον Μάνο Χατζιδάκι, ενώ η με διεύθυνση του ιδρυτή της. Το ρεπερτόριό της, εκτός από κλασικά έργα, περιλαμβάνει και αριστουργήματα του 20ού αιώνα ή νέες ερμηνείες παλαιότερων - και λιγότερο γνωστών - συνθέσεων του κλασικού ρεπερτορίου. Εδωσε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσίαση έργων Ελλήνων συνθετών, με «πορτρέτα - αφιερώματα» σε μεγάλους Ελληνες δημιουργούς, ή με ειδικές παραγγελίες έργων σε νεότερους συνθέτες. Από το 1996 η Ορχήστρα διοργανώνει το Διεθνή Διαγωνισμό «Δημήτρης Μητρόπουλος», όπου εναλλάξ βραβεύονται διευθυντές ορχήστρας και συνθέτες.

  • Σήμερα (8.30μ.μ.), στο Μέγαρο Μουσικής, εμφανίζεται ένα εξαίρετο μουσικό σύνολο «Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο». Θα ερμηνεύσει σε πρώτη παρουσίαση, το «Κουιντέτο για πιάνο» του Γιώργου Σισιλιάνου. Επίσης, το «Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 2 σε φα δίεση ελάσσονα» του Αρνολντ Σένμπεργκ και το «Κουαρτέτο αρ. 9 σε ντο μείζονα» του Μπετόβεν. Σολίστ στο πιάνο θα είναι η Μαρία Αστεριάδου. Το «Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο» απαρτίζουν οι: Γιώργος Δεμερτζής (βιολί), Δημήτρης Χανδράκης (βιολί), Χαρά Σειρά (βιόλα) και ο Απόστολος Χανδράκης (βιολοντσέλο).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ