Τρίτη 15 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Απαντούν με κινητοποίηση

Για την εφαρμογή του αυταρχικού και αντιδημοκρατικού «νέου σχολικού κανονισμού»

Με κινητοποίηση απαντούν και οι μαθητές της Κέρκυρας - μετά τους μαθητές των Ιωαννίνων, Λάρισας, Αρτας - στην υποβάθμιση των σπουδών τους, αλλά και στην εφαρμογή του αυταρχικού και αντιδημοκρατικού «νέου σχολικού κανονισμού» που επιβάλλεται στα σχολεία. Ετσι, αύριο Τετάρτη 16/10 στις 12.30 μ.μ. το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Κέρκυρας καλεί σε συγκέντρωση και πορεία όλους τους μαθητές, έξω από τα Γενικά Λύκεια, καλώντας συγχρόνως όλα τα τμήματα να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή στην κινητοποίηση.

«Φαίνεται ξεκάθαρα τι τύπου μαθητή θέλουν να φτιάξουν, να συνηθίσουμε στον έλεγχο και την υποταγή. Δεν τους νοιάζει το σκουλαρίκι, το μακρύ μαλλί, το κινητό, το τσιγάρο (εξάλλου ο πρώην υπουργός Παιδείας Γ. Παπανδρέου πρότεινε να φυτεύουμε στις γλάστρες μας χασίς για να μη μας πιάνουν κορόιδα οι έμποροι)», επισημαίνει το Συντονιστικό σε σχετικό κάλεσμα, συμπληρώνοντας: «Θέλουν να γίνουμε όλοι - καθηγητές και μαθητές - άβουλα όντα, να δεχόμαστε άκριτα αποφάσεις, να σκύβουμε το κεφάλι».

Οπως σημειώνει το Συντονιστικό, ο σχολικός κανονισμός αναφέρει ότι μέσα στις ευθύνες μαθητών - καθηγητών είναι και «οι καθαροί και συντηρημένοι χώροι αιθουσών, εργαστηρίων, γυμναστηρίων, αιθουσών θεάτρου». «Μα έτσι και αλλιώς θα μείνουν καθαροί γιατί δεν υπάρχουν!», απαντούν οι μαθητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ