Τρίτη 15 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επικυρώθηκε πειθαρχική ποινή σε εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ

Η πειθαρχική ποινή της προσωρινής αργίας που είχε επιβληθεί στον πρώην κοινοτάρχη Γραμματικού Αττικής Αθ. Δημητράκη (υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ) επικυρώθηκε και από το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Ο Αθ. Δημητράκης, εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ που διετέλεσε για τρεις τετραετίες κοινοτάρχης στο Γραμματικό, κατηγορείται ότι στο διάστημα 1993-1997 προέβη στην έκδοση πληθώρας χρηματικών ενταλμάτων (πληρωμές έργων και προμηθειών υπέρ των εργολάβων), για τα οποία δεν είχε εγγραφεί σχετική πίστωση στους προϋπολογισμούς ούτε είχε ληφθεί απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου. Να σημειωθεί ότι εναντίον του εν λόγω κοινοτάρχη εκκρεμεί ποινική δίωξη για απάτη και απόπειρα εκβίασης. Επίσης, βαρύνεται με την κατηγορία απιστίας περί την υπηρεσία. Στις τωρινές εκλογές, βέβαια, δεν ήταν υποψήφιος.

Ο τέως κοινοτάρχης προσέφυγε στο ΣτΕ, ζητώντας να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή με το αιτιολογικό ότι δεν είχε ειδικές γνώσεις και πως οι παρατυπίες οφείλονταν στην έλλειψη διοικητικής και τεχνικής υποστήριξης, αλλά το ΣτΕ απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ