Τρίτη 15 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σκοτώθηκε κι άλλος οικοδόμος

Ο 75ος νεκρός εργάτης απ' την αρχή του χρόνου

Ενας ακόμα εργαζόμενος πλήρωσε με τη ζωή του την έλλειψη των μέτρων ασφάλειας στους χώρους εργασίας και το καθημερινό αγχώδες κυνήγι του μεροκάματου.

Ο 43χρονος οικοδόμος Παναγιώτης Μπουρδάκης το περασμένο Σάββατο δούλευε σε οικοδομή στα Χανιά. Ενώ σοβάντιζε πατώντας στο στηθαίο του μπαλκονιού (φαίνεται πως δεν υπήρχε σκαλωσιά) στον τρίτο όροφο, έχασε την ισορροπία του και έπεσε. Ο Παν. Μπουρδάκης, σύμφωνα με τα όσα έχει καταγράψει ο «Ρ», αποτελεί το εβδομηκοστό πέμπτο θύμα της εργοδοτικής ασυδοσίας από τις αρχές του 2002.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Εργασίας αντί να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της ζωής των εργαζομένων από τον επαγγελματικό κίνδυνο και εν κατακλείδι από την εργοδοτική ασυδοσία, ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει, όπως και πέρσι, άλλη μια ημερίδα για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Οι ημερίδες είναι φθηνές και είναι μόνο λόγια. Δε θίγουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Η συγκεκριμένη ημερίδα, μάλιστα, που θα γίνει την επόμενη βδομάδα φέρει τον τίτλο: «Εργασία χωρίς άγχος». Επειδή η κυβέρνηση είναι σίγουρο ότι δε σκοπεύει να αυτοαναιρεθεί - δηλαδή, να αμφισβητήσει τις γενεσιουργούς αιτίες του άγχους, όπως είναι η εντατικοποίηση της δουλιάς, ο φόβος της ανεργίας και η εργοδοτική τρομοκρατία - η ημερίδα για άλλη μια φορά θα μετατραπεί σε μια συζήτηση όπου σχεδόν όλοι θα εύχονται «να διορθωθούν τα πράγματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ