Τρίτη 15 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
Η Ικαρία στέλνει αγωνιστικό μήνυμα

Πρώτοι και με μεγάλη αύξηση οι αγωνιστικοί συνδυασμοί στους τρεις δήμους του νησιού. Εκλέχτηκε ο Στ. Σταμούλος στον Εύδηλο και αναδείχτηκαν πρώτοι οι Φαν. Καρούτσος και Σπ. Τέσκος σε Ράχες και Αγ. Κήρυκο, αντίστοιχα

Το μήνυμα της νίκης σάλπισε ακόμη μια φορά η Ικαρία, δικαιώνοντας έτσι τη φήμη του περήφανου και προοδευτικού νησιού. Οι αγωνιστικοί συνδυασμοί που στήριξε το ΚΚΕ στους τρεις Δήμους (Εύδηλος, Αγιος Κήρυκος και Ράχες) σημείωσαν πολύ μεγάλη αύξηση και σε ψήφους και σε ποσοστά και αναδείχτηκαν πρώτοι και με μεγάλη διαφορά από τους δεύτερους. Ετσι, δήμαρχος Ευδήλου αναδείχτηκε ο Στέλιος Σταμούλος, με 51,1%. Τη μάχη για το δεύτερο γύρο δίνουν με αισιοδοξία και από πλεονεκτική θέση ο Φανούρης Καρούτσος στο Δήμο Ραχών, (συγκέντρωσε το 44,46%), έναντι του συνδυασμού του Ν. Ρουζίνου που συγκέντρωσε το 31,1%, αλλά και ο Σπύρος Τέσκος στο Δήμο Αγίου Κηρύκου (συγκέντρωσε το 40,3%) των ψήφων, έναντι 27,7% που συγκέντρωσε ο συνδυασμός του Κ. Σταμούλη.

Η επιτυχία των τριών συνδυασμών δεν ήταν τυχαία, αλλά αντανακλά τη διάθεση των κατοίκων του νησιού να καταδικάσουν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τόσο στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο και γενικότερα. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι σε επίπεδο νησιού οι δυνάμεις της ΝΑΣ για τη Νομαρχία Σάμου σημείωσαν μια αύξηση της τάξης του 8% με 10%.

«Η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Ραχών" (ΔΑΚΡ) - μας λέει ο επικεφαλής του συνδυασμού Φανούρης Καρούτσος - δίνοντας μια δύσκολη μάχη στον 1ο γύρο, πέτυχε μια πλήρη αναστροφή στο εκλογικό σώμα του Δήμου. Οι δημότες καταδίκασαν τη διαχειριστική λογική της απερχόμενης Διοίκησης του Δήμου μας. Καταδίκασαν μια υπαλληλίστικη αντίληψη στη δράση της πλειοψηφίας του Δήμου, αντίληψη που κυριάρχησε στην τετραετία που πέρασε».

«Αρχές χωρίς φαντασία, χωρίς πρωτοβουλία και, το κυριότερο, χωρίς τη βούληση να αξιοποιήσουν, να συσπειρώσουν σε αγωνιστική κατεύθυνση τους δημότες για τα προβλήματά τους - τονίζει ο Φ. Καρούτσος - δεν έχουν θέση στις Ράχες. Δόθηκε μια μάχη καθαρή από κάθε άποψη, χωρίς τρικ και εντυπώσεις, μια μάχη με καθαρά πολιτικά κριτήρια. Αναδείχτηκε η ουσία των επιδιώξεων της κυβέρνησης για μια ΤΑ εργαλείο και σκαλοπάτι εφαρμογής των κάθε φορά αντιλαϊκών επιλογών της. Είναι σίγουρο ότι, με τη δουλιά των φίλων, συνεργατών και υποψηφίων της ΔΑΚΡ, η δεύτερη Κυριακή θα αναδείξει την Αγωνιστική Διεκδικητική αρχή που έχει ανάγκη ο Δήμος Ραχών».

Η «Δημοτική Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία» Αγίου Κηρύκου, με επικεφαλής τον Σ. Τέσκο, σε ανακοίνωσή της, χαιρετίζει το λαό που την τίμησε με την ψήφο του, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμά της για συμπόρευση στη μεταστροφή του κλίματος στο δήμο. Χαιρετίζει, επίσης, όσους συστρατεύτηκαν μαζί της από άλλους χώρους σ' αυτήν την κατεύθυνση. «Θεωρούμε - τονίζει - ότι η ετυμηγορία των κατοίκων έχει εκφραστεί από το εκλογικό αποτέλεσμα. Με δεδομένο όμως το εκβιαστικό δίλημμα που βάζει ο εκλογικός νόμος, τους καλούμε να μας στηρίξουν και πάλι με την ψήφο τους στις 20 του μηνός. Απευθυνόμαστε παράλληλα και στους συμπατριώτες μας, που δε μας ψήφισαν στις 13 του μήνα να συμπορευτούν μαζί μας, τόσο στο δεύτερο γύρο, αλλά πολύ περισσότερο, από την επόμενη μέρα των εκλογών, γιατί εκεί θα κριθούν όλα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ