Τρίτη 15 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
Αγωνιστικά ενάντια στις τεράστιες ελλείψεις

Παράσταση διαμαρτυρίας από τους σπουδαστές της ΣΓΤΚΣ του ΤΕΙ ΑΘήνας την Πέμπτη

Η δεύτερη ακαδημαϊκή χρονιά μετά το νόμο - απάτη της «ανωτατοποίησης» ξεκίνησε για τα ΤΕΙ με πλήθος προβλημάτων και ελλείψεων. Μετά λοιπόν, από τους σπουδαστές των Χανίων, που βγήκαν στους δρόμους απαιτώντας πραγματική ανώτατη εκπαίδευση, ενιαία, δημόσια και δωρεάν, τη σκυτάλη παίρνουν οι σπουδαστές της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ) του ΤΕΙ Αθήνας, σύμφωνα με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης.

Την ερχόμενη Πέμπτη 17/10, στις 11 το πρωί, πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του ΤΕΙ, καλώντας τους σπουδαστές κι από τις άλλες σχολές να τους ακολουθήσουν, γιατί τα προβλήματά τους είναι κοινά και διογκωμένα.

Υλικά απαραίτητα για σχέδια και κατασκευές, που θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν στους σπουδαστές της ΣΓΤΚΣ, αναγκάζονται να τα αγοράζουν κι επειδή το κόστος είναι υψηλό, βρίσκονται συχνά στο σημείο να μην μπορούν να κάνουν εργασίες απαραίτητες για να περάσουν μαθήματα. Τα εργαστήρια, δεν είναι εξοπλισμένα και αντιμετωπίζουν έλλειψη αιθουσών, παρόλο που η ΣΓΤΚΣ είναι η σχολή με τους λιγότερους εισακτέους. Επιπλέον, δεν έχουν προσληφθεί ακόμα οι έκτακτοι καθηγητές για φέτος, που αποτελούν το 70% του συνόλου του εκπαιδευτικού προσωπικού, και πολλά μαθήματα δεν μπορούν να ξεκινήσουν.

«Η αγανάκτηση των σπουδαστών είναι μεγάλη, γιατί αποδείχτηκε απάτη η ανωτατοποίηση και συνεχώς οι σπουδές μας υποβαθμίζονται», είπε η Καλλιόπη Σπεθογιάννη, εκ μέρους του συλλόγου σπουδαστών ΣΓΤΚΣ και εξήγησε ότι η χρηματοδότηση προς το ΤΕΙ δεν είναι επαρκής. Ο σύλλογος λοιπόν, απαιτεί κάλυψη των αναγκών υλικοτεχνικής υποδομής με γενναία αύξηση της χρηματοδότησης και προτείνει να καταψηφιστεί ο επόμενος προϋπολογισμός του ΤΕΙ: «να τον γυρίσουμε πίσω στο υπουργείο, γιατί τα ψίχουλα αυτά δε μας φτάνουν», είπε χαρακτηριστικά η Κ. Σπεθογιάννη.

Στη Χαλκίδα

Αντίστοιχα έντονα είναι τα προβλήματα και στο ΤΕΙ Χαλκίδας, όπου πέρα από τα προβλήματα εξοπλισμού, αιθουσών, υποδομών, εστίας, σίτισης κ.ά., οι 8.000 σπουδαστές κινδυνεύουν να χάσουν εξάμηνο, λόγω της έλλειψης καθηγητών.

Συγκεκριμένα, στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ), στο τμήμα Λογιστικής, χάνονται επίσημα δέκα μαθήματα, ενώ στο τμήμα Διοίκησης θα χαθούν για τους σπουδαστές όλα τα προαιρετικά και τέσσερα υποχρεωτικά μαθήματα, από τα οποία τα τρία είναι μαθήματα ειδικότητας.

Την απάτη της «ανωτατοποίησης» και των υποσχέσεων που τη συνόδευαν επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πανσπουδαστική ΚΣ στο ΤΕΙ Χαλκίδας, τονίζοντας ότι στην πραγματικότητα το Ιδρυμα είναι διαλυμένο, χωρίς Γραμματεία και οργάνωση, ενώ η διοίκηση επιδεικνύει αδιαφορία. Η ΠΚΣ καταγγέλλει τη στάση κυβερνητικού υπαλλήλου που τηρεί ο πρόεδρος του ΤΕΙ και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Κ. Κουρουμπάς, συνεπικουρούμενος από τις παρατάξεις ΠΑΣΠ και ΔΑΠ που κοροϊδεύουν τους σπουδαστές ότι δήθεν τα προβλήματά τους θα τα λύσει (!) το συμβούλιο του ιδρύματος .

Καλεί επίσης, τους σπουδαστές να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να παλέψουν ενάντια στην υποβάθμιση και στους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, διεκδικώντας αγωνιστικά: ολοκληρωμένη μόρφωση, με Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, δημόσια και δωρεάν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας (2013-10-24 00:00:00.0)
Συγκέντρωση των σπουδαστών αύριο στο υπουργείο (2013-10-23 00:00:00.0)
«Χάος» στα ΤΕΙ (2010-10-07 00:00:00.0)
Κλειστά και πάλι ενάντια στην υποχρηματοδότηση (2003-11-20 00:00:00.0)
Η ανωτατοποίηση - απάτη με παραδείγματα (2002-06-07 00:00:00.0)
Ενίσχυση ενότητας κι αγώνα η ψήφος στην ΠΚΣ (2001-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ