Τρίτη 15 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
Ανεμος αλλαγής πνέει στη Νίκαια
  • Με ενθουσιασμό έχουν ριχτεί στη μάχη του 2ου γύρου ο Στέλιος Μπενετάτος και η «Δημοκρατική Ενότητα»
  • Τη στήριξή τους ανακοίνωσαν ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Πρωτόπαπας και ο συνδυασμός «Νίκαια - Πρωτοπορία»

Ο Στέλιος Μπενετάτος, υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας
Ο Στέλιος Μπενετάτος, υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας
Ενα βήμα πριν το θλιβερό και άχαρο «διάλειμμα» των δύο τετραετιών της αντιλαϊκής διαχείρισης του ηρωικού δήμου της γίνει παρελθόν βρίσκεται η Κοκκινιά. Δεν πρόκειται για ευχή αλλά για διαπίστωση, που προκύπτει από τα πολλαπλά, ενθουσιώδη μηνύματα που φτάνουν από κάθε γωνιά της Κοκκινιάς στον αγωνιστικό και ιστορικό συνδυασμό της «Δημοκρατικής Ενότητας» (ΔΕ) με υποψήφιο δήμαρχο τον Στέλιο Μπενετάτο.

Ο επικεφαλής της ΔΕ μετέφερε αυτό το μήνυμα στη χτεσινή σύσκεψη του συνδυασμού, λέγοντας πως «η "Δημοκρατική Ενότητα" θα επιστρέψει στη διοίκηση του δήμου και η Κοκκινιά θα επιστρέψει στο λαό της».

Συνοψίζοντας τα συμπεράσματα από τον πρώτο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης αλλά και από τη χτεσινή πρώτη - μετά τις εκλογές της Κυριακής - μαζική και μαχητική περιοδεία στη λαϊκή της πλατείας του Αϊ-Νικόλα, ο Στ. Μπενετάτος υπογράμμισε ότι η ΔΕ είναι πιο μπροστά από την απερχόμενη δημοτική αρχή. Κάτι που φάνηκε και με τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής αφού η φιλοκυβερνητική δημοτική παράταξη, σε σχέση με τα αντίστοιχα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών, έχασε πάνω από 13% του ποσοστού της.

Ο Στ. Μπενετάτος ανακοίνωσε και επίσημα την υποστήριξη του συνδυασμού «Νίκαια - Πρωτοπορία» του υποψήφιου δημάρχου Γιώργου Ν. Πρωτόπαπα, στη ΔΕ και στο πρόσωπο του Στ. Μπενετάτου.

Η ανακοίνωση που υπογράφει ο Γ. Πρωτόπαπας έχει ως εξής: «Εγώ προσωπικά και ο δημοτικός συνδυασμός "Νίκαια - Πρωτοπορία" δηλώνουμε ομόφωνα ότι στις εκλογές της Κυριακής 20 Οκτωβρίου δε στηρίζουμε Τράπαλη, δεσμευμένοι με την αρχική μας διακήρυξη για αλλαγή και αποκατάσταση της αξιοπρέπειας στην αυτοδιοικητική πολιτική του δήμου. Παρότι ο συνδυασμός δεν εκλέχτηκε δημοτική αρχή, με απόλυτο σεβασμό στους πολίτες της Νίκαιας που τίμησαν τις θέσεις μας και τις αρχές μας με την ψήφο τους, προτείνουμε και καλούμε το λαό στις εκλογές της Κυριακής να εκλέξει Νικαιώτη δήμαρχο τον Στ. Μπενετάτο».

Αλλά και τα μηνύματα από τους υπόλοιπους συνδυασμούς που δεν πέρασαν στο δεύτερο γύρο είναι κάτι παραπάνω από θετικά, αφού αρκετοί ήδη στηρίζουν τη ΔΕ στη μάχη του β΄ γύρου.

Η γιορτή της νίκης προγραμματίζεται για την ερχόμενη Πέμπτη με μεγάλη συναυλία του γνωστού καλλιτέχνη και υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τη ΔΕ Χρ. Κροκίδη σε ώρα και τόπο που θα ανακοινωθούν σύντομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ