Τρίτη 15 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΛΕΣΒΟΣ
Η μάχη συνεχίζεται με αισιοδοξία

Στο 2ο γύρο οι αγωνιστικοί συνδυασμοί σε Μυτιλήνη, Πολυχνίτο, Αγιάσο και Αγ. Παρασκευή

Ο Θανάσης Γιακαλής
Ο Θανάσης Γιακαλής
Με αποφασιστικότητα και ορμή συνεχίζουν τη μάχη του δεύτερου γύρου των εκλογών, οι αγωνιστικοί συνδυασμοί που στηρίζει το ΚΚΕ στη Λέσβο, στους δήμους Μυτιλήνης, Αγιάσου, Πολυχνίτου και Αγ. Παρασκευής. Η διάθεση για δουλιά και η αισιοδοξία για τη νίκη είναι έκδηλες στα επιτελεία των συνδυασμών που την ερχόμενη Κυριακή θα δώσουν μια ακόμα μάχη, όχι όμως και την τελευταία, αφού σε κάθε περίπτωση η θέση τους είναι δίπλα στα προβλήματα και τους αγώνες των δημοτών.

Στη Μυτιλήνη, ο νυν δήμαρχος, Θ. Γιακαλής, αύξησε σημαντικά το ποσοστό του σε σχέση με τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, γεγονός που γεμίζει αισιοδοξία για την έκβαση της τελικής μάχης. Στις προηγούμενες εκλογές, ο Θ. Γιακαλής είχε λάβει στον 1ο γύρο 30,3%, ενώ φέτος πήρε 45,1%. Στον 2ο γύρο αντιμετωπίζει τον Αρ. Χατζηκομνηνό, ο οποίος έλαβε το 41,2% των ψήφων.

Ο Θ. Γιακαλής δήλωσε στο «Ρ»: «Συνεχίζουμε τον αγώνα και είμαστε βέβαιοι ότι οι πολίτες του Δήμου Μυτιλήνης, την επόμενη Κυριακή, θα μας δώσουν μια καθαρή νίκη, για μια νέα δημιουργική τετραετία ώστε να συνεχίσουμε το έργο μας. Ενα μεγάλο "ευχαριστώ" από μένα και τους υποψηφίους της ΔΑΣ για την εκτίμηση που έδειξαν στο έργο μας και τις προσπάθειες μιας ολόκληρης 4ετίας. Καλούμε τους πολίτες να συστρατευτούν στον αγώνα για μια νίκη στις 20 Οκτώβρη».

Πολυχνίτος

Κατά περίπου 22 ποσοστιαίες μονάδες αύξησε το ποσοστό του, σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, ο υποψήφιος δήμαρχος Πολυχνίτου, Γ. Συκάς, ενώ άγγιξε τη νίκη. Συγκεκριμένα έλαβε 49,4% των ψήφων των δημοτών, σε σχέση με το 27,8 % που είχε λάβει το 1998. Ο δεύτερος σε ψήφους, Ευ. Γιανέλλης, έλαβε το 33,4%. Ο Γ. Συκάς δήλωσε στο «Ρ»: «Ευχαριστούμε όλους τους κατοίκους του δήμου που μας ανέδειξαν πρώτο συνδυασμό, με ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. Δηλώνουμε ότι είναι νίκη όλων των Πολυχνιωτών, θα σταθούμε στο πλευρό τους και θα αγωνιστούμε μαζί τους για τα προβλήματα της περιοχής μας».

Αγιάσος

Στην Αγιάσο, ο υποψήφιος Χρ. Χατζηπαναγιώτης έλαβε το 33,4% των ψήφων και θα αναμετρηθεί με τον νυν δήμαρχο, Π. Ψυρρούκη, ο οποίος έλαβε ποσοστό 37,4%, πολύ χαμηλότερο από αυτό που είχε λάβει το '98 στον πρώτο γύρο (44,6%). Για την επιτυχία του συνδυασμού, ο Χρ. Χατζηπαναγιώτης δήλωσε στο «Ρ»: «Δώσαμε έναν έντιμο, καθαρό αγώνα, με πολιτικό λόγο και κατορθώσαμε να κάνουμε τις θέσεις μας κτήμα ενός μεγάλου μέρους του αγιασιώτικου λαού. Πετύχαμε τον πρώτο στόχο μας, να μπούμε στη δεύτερη Κυριακή. Στη βδομάδα που μένει, θα ξανανοιχτούμε στον κόσμο, θα τον πείσουμε ότι η ψήφος στη "Δημοκρατική Αγιάσο" θα οδηγήσει το χωριό μας σε μια αγωνιστική πορεία, θα αντιμετωπίσει το μαράζωμα της επαρχίας και κυρίως θα αντιπαλέψει τις αντιλαϊκές πολιτικές απ' όπου κι αν προέρχονται».

Αγ. Παρασκευή

Τη μάχη του δεύτερου γύρου στο νησί της Λέσβου, «κλείνει» η αναμέτρηση για τη δημαρχία της Αγ. Παρασκευής, την οποία διεκδικεί ο Αλ. Ευαγγελινός. Ο υποψήφιος που στηρίζει το ΚΚΕ έλαβε 33,9% των ψήφων σε σχέση με το 33,2 % του Δημ. Μάντζαρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ