Σάββατο 26 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (ΓΕΩΤΕΕ)
«Κάλπικες» αποφάσεις σκοπιμότητας

Αποσκοπώντας να εξωραΐσει την εικόνα φθοράς του ΓΕΩΤΕΕ, για την οποία είναι υπεύθυνη, η γνωστή ομάδα από στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ που ελέγχει το ΔΣ επιχείρησε χθες και πήρε απόφαση για πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης των μελών του.

Η απόφαση αυτή επιχειρεί να δώσει την επίπλαστη εικόνα ομαλής λειτουργίας στο ΔΣ του ΓΕΩΤΕΕ, που βρίσκεται σε κατάσταση χρόνιας παραλυσίας λόγω της δράσης της παραπάνω ομάδας. Με τη γενική συνέλευση που θ' ακολουθήσει, μετά την πρόσφατη συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου στην Πάτρα, επιχειρείται να αποσβεστεί η καταχρέωση των δυνάμεων αυτών στα μάτια των γεωτεχνικών και να ξεχαστεί η δράση τους που προκάλεσε τη γνωστή χρόνια κρίση στο όργανο.

Για να πετύχουν μάλιστα το στόχο τους οι «συνεταίροι» της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ δε δίστασαν να προκαλέσουν ακόμα και την κοινή λογική, αφού τη μια δήλωναν ότι πρέπει να συμμορφωθούν με το νόμο που ορίζει την πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης, μέσα στο πρώτο τρίμηνο και την άλλη ότι η γενική συνέλευση δεν μπορεί να γίνει τότε, αλλά πρέπει να γίνει μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Οι λόγοι αυτής της ακροβασίας και των σκοπιμοτήτων είναι προφανείς και δεν είναι άλλοι από την επιθυμία τους να δώσουν εικόνα «τάξης» στα πράγματα του ΓΕΩΤΕΕ, αλλά και να δρομολογήσουν τις εκλογές σ' αυτό, μετά το τέλος των βουλευτικών εκλογών. Οι εκπρόσωποι της «Πανεπιστημονικής» τόνισαν ότι «η μόνη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει πλέον το σημερινό ΔΣ είναι η προκήρυξη εκλογών αμέσως με το τέλος της θητείας του». Και υπογράμμισαν ότι «η ευαισθησία που δείχνουν οι δυνάμεις που είναι υπεύθυνες γι' αυτή την κατάσταση είναι κάλπικη, αφού δεν έδειξαν κάτι ανάλογο ούτε για την έλλειψη προγράμματος δράσης επί τρία χρόνια, ούτε για τη μη πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης το 1999».

Μετά την επιμονή των παραπάνω δυνάμεων στην απόφασή τους, η «Πανεπιστημονική» δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συνηγορήσει στις σκοπιμότητες που υπαγορεύουν την απόφαση των δυνάμεων αυτών, ότι πολιτικά δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει ποτέ την απόφασή τους και στη συνέχεια αποχώρησε από το ΔΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ