Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταγγελίες δικηγόρων για προσκόμματα στο έργο τους

Για παρεμπόδιση επικοινωνίας με τον εντολέα του και για προσκόμματα στο έργο του, διαμαρτύρεται ο δικηγόρος Αλ. Καραμανώλης, που εκπροσωπεί τον κατηγορούμενο για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» Δ. Γεωργιάδη (Αλέξη), με αναφορά του στον υπουργό Δικαιοσύνης Φ. Πετσάλνικο. Σημειώνουμε ότι είναι η δεύτερη διαμαρτυρία δικηγόρου κατηγορουμένου.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος, εκτός από την αναφορά του στον υπουργό, απευθύνεται και στον εισαγγελέα και τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ε. Κρουσταλλάκη και Γ. Κάπο, αντίστοιχα, και το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, διαμαρτυρόμενος ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι της φυλακής, με άνωθεν εντολή, παρακράτησαν σημείωμα απολογητικού υπομνήματος του πελάτη του. Το σημείωμα αυτό είχε παραδώσει ο Δ. Γεωργιάδης σε δεσμοφύλακα των φυλακών, προκειμένου να το μεταφέρει στον αρχιφύλακα και να το παραλάβει ο Αλ. Καραμανώλης κατά την έξοδό του από τη φυλακή. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο δικηγόρος Αλ. Καραμανώλης, συμπτωματικά στις φυλακές εκείνη τη στιγμή παραβρίσκονταν ο διευθυντής των φυλακών Κορυδαλλού και ο εισαγγελέας Αρ. Φραγκιαδάκης, τους οποίους παρακάλεσε να μεσολαβήσουν για να του δοθεί το απολογητικό σημείωμα του πελάτη του. Ο Αρ. Φραγκιαδάκης τού υπέδειξε να προσέλθει την επόμενη, αλλά μέχρι χτες δεν είχε παραδοθεί. Να σημειωθεί ότι σήμερα απολογείται συμπληρωματικά ο Δ. Γεωργιάδης και το σημείωμα χρειαζόταν στον δικηγόρο.

Στην αναφορά του, ο Α. Καραμανώλης, μεταξύ των άλλων, αναφέρει ότι «παρεμποδίστηκε βάναυσα το υπερασπιστικό λειτούργημα, όταν καλείται ο εντολέας να απολογηθεί για μια σειρά τόσο σοβαρών κατηγοριών μέσα σε 48 ώρες, ενώ ταυτόχρονα προσεβλήθη η μυστικότητα της ανάκρισης και επικοινωνίας εντολέα και συνηγόρου, που μόνο σε στρατιωτικά καθεστώτα μπορεί να συναντηθεί».

Παρόμοιο κρούσμα είχαμε και με το υπόμνημα του Σ. Ξηρού, που καθυστέρησε να διαβιβαστεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή Λ. Ζερβομπεάκο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ