Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Πλατιά συσπείρωση για αγωνιστική συνέχεια

Ευθεία απάντηση από τους εργαζόμενους του δήμου στις προκλήσεις των μηχανισμών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ

Ο Γιώργος Γιώγος
Ο Γιώργος Γιώγος
Χαρακτηριστικά μιας εξαιρετικά πλατιάς λαϊκής συσπείρωσης διαμορφώνονται μέρα τη μέρα στην Πετρούπολη, καθώς φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνθρωποι κάθε ηλικίας δηλώνουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγωνιστικό συνδυασμό της «Δημοκρατικής Συνεργασίας» και στον δήμαρχο Πετρούπολης, Γιώργο Γιώγο, ενόψει του δεύτερου γύρου. «Τώρα όλοι ψηφίζουμε για την Πετρούπολη»! Με το σύνθημα αυτό να κυριαρχεί, με το μυαλό, την καρδιά και όλες τους τις δυνάμεις, ξεχύνονται καθημερινά στους δρόμους της πόλης, οργώνουν τις γειτονιές, μεταφέροντας σε όλους τους κατοίκους το μήνυμα της «Δημοκρατικής Συνεργασίας».

Νέοι και νέες κατακλύζουν καθημερινά τα κιόσκια της παράταξης, στο Νησάκι, στην Αγία Τριάδα, στην Κάτω Πετρούπολη, συζητούν με τον πετρουπολιώτικο λαό και τον καλούν να συνεχίσει μαζί με τη «Δημοκρατική Συνεργασία» την αγωνιστική και δημιουργική πορεία της πόλης. Καλούν το λαό της Πετρούπολης να γυρίσει την πλάτη στη συκοφαντία και στη «λάσπη» που έχει ξεκινήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Στέφανος Βλάχος και ο συνδυασμός του «Ανεξάρτητη Δημοτική Ενωτική Κίνηση Πετρούπολης» (ΑΔΕΚ).

Συγκεκριμένα, με προκλητική επιστολή προς τη «Δημοκρατική Συνεργασία» και το δήμαρχο Γιώργο Γιώγο, ο Στέφ. Βλάχος επιχειρεί να δημιουργήσει τεχνητό κλίμα πόλωσης και έντασης στην πόλη. Με υπέρμετρο θράσος ο επικεφαλής της ΑΔΕΚ τολμά να μιλά για κρούσματα βανδαλισμού ενάντια στην παράταξή του, τη στιγμή που ο ίδιος και τα μέλη του συνδυασμού του έχουν επανειλημμένα πιαστεί να σκίζουν αφίσες και να κατεβάζουν πανό της «Δημοκρατικής Συνεργασίας». Ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ για την Πετρούπολη μιλάει για ένταση και ανεξέλεγκτες καταστάσεις, τη στιγμή που μισθωμένα συνεργεία του μοιράζουν υλικό με ψεύδη που προκαλούν το κοινό αίσθημα στην πόλη. Ο δήθεν ανεξάρτητος Στέφ. Βλάχος, στην κατάπτυστη επιστολή του, μιλά ακόμη για λογική μονοκομματικής νοοτροπίας, όταν πριν λίγες μέρες είχε γεμίσει την Πετρούπολη με πανό και αφίσες που διατυμπάνιζαν ότι «το ΠΑΣΟΚ στηρίζει Στέφανο Βλάχο». Ενώ τώρα αποφεύγει ακόμα και το πράσινο χρώμα στις αφίσες του.

Στο φως της μέρας δίνουν τη μάχη οι Πετρουπολιώτες για να υπερασπίσουν ό,τι κατάκτησαν, ενάντια σε μια βαθιά αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική
Στο φως της μέρας δίνουν τη μάχη οι Πετρουπολιώτες για να υπερασπίσουν ό,τι κατάκτησαν, ενάντια σε μια βαθιά αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική
Να υπενθυμίσουμε ότι ο ίδιος και οι υποψήφιοι του συνδυασμού του έφτασαν σε σημείο, την περασμένη βδομάδα, να εκφοβίσουν και να τρομοκρατήσουν υπαλλήλους του δήμου.

Οι εργαζόμενοι είναι δίπλα στο δήμαρχο

Τείχος αντίστασης στην τεχνητή πόλωση, που επιχειρεί να δημιουργήσει η παράταξη του υποψήφιου δημάρχου Στέφ. Βλάχου ανάμεσα στους υπαλλήλους του δήμου και στη δημοτική αρχή, υψώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πετρούπολης. «Εκείνοι που λένε ότι η δημοτική αρχή μάς τρομοκρατεί και μας καταπιέζει, είναι οι ίδιοι που μας τρομοκρατούν». Με τα λόγια αυτά απαντούν στη «λάσπη» οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία πρασίνου, που μίλησαν χτες στο «Ρ». Οπως σημείωσε ο Δημήτρης Νίνος, εργαζόμενος της υπηρεσίας, οι υπάλληλοι του δήμου δεν έχουν συγκεκριμένα οικονομικά προβλήματα όπως συμβαίνει σε άλλους δήμους. «Ο,τι δικαιούμαστε να πάρουμε το παίρνουμε και γρήγορα μάλιστα», τόνισε ο Δ. Νίνος αναφερόμενος στο πριμ παραγωγικότητας και για το οποίο έχει γίνει πολύς λόγος.

«Οι εργαζόμενοι της Πετρούπολης πήραν το πριμ πρώτοι απ' όλους. Εμείς το διεκδικήσαμε ως Σύλλογος και η διοίκηση αποδέχτηκε το αίτημα», είπε ο Γιάννης Λούκος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στους Δήμους Πετρούπολης, Καματερού, Ανω Λιοσίων και όμορων δήμων.

«Οχι μόνο στους εργαζόμενους του δήμου, αλλά σε όλους τους κατοίκους, στους σεισμούς, στα χιόνια, παντού ο δήμαρχος ήταν κοντά μας», είπε ο Γιάννης Βατούγιος, υπάλληλος του δήμου. Για να πάρει το λόγο ο Δημήτρης Μεράκος και να πει: «Οι εργαζόμενοι της Πετρούπολης είναι δίπλα στη δημοτική αρχή γιατί και η δημοτική αρχή ήταν πάντα δίπλα σε μας. Η Πετρούπολη πάντα είχε, έχει και θα έχει δήμαρχο αγωνιστή, διεκδικητή και εγγυητή των λαϊκών κατακτήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ