Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
Σε ρόλο «ρυθμιστή» η Εκκλησία!

Την ευλογία και την εύνοια της Εκκλησίας επιδιώκουν με κάθε τρόπο οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μπροστά και στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, «νομιμοποιώντας» έτσι την εμπλοκή της ακόμα και στην προεκλογική εκστρατεία και αναγορεύοντάς τη σε ρυθμιστή του πολιτικού συστήματος.

Θεωρώντας περίπου ως φυσιολογικό η Εκκλησία να αναμειγνύεται στην προεκλογική εκστρατεία, οι εταίροι του δικομματισμού συνέχισαν και χτες τη μεταξύ τους κόντρα για να αποσπάσουν την υποστήριξη του ισχυρού μηχανισμού στις εκλογές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «εμπλοκή της Εκκλησίας σε ένα κομματικό παιχνίδι». Ενώ, ανταπαντώντας, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θ. Ρουσόπουλος μίλησε για «έωλα επιχειρήματα και υποκρισία», θέτοντας το ερώτημα: «Οι συναντήσεις της κας Γεννηματά με τον αρχιεπίσκοπο και μητροπολίτες αποτελούν επιχείρηση προεκλογικής χρησιμοποίησης της Εκκλησίας;».

Από την πλευρά της Εκκλησίας, ο εκπρόσωπος του αρχιεπισκόπου Σωτήρης Τζούμας, αναφερόμενος στις προχτεσινές δηλώσεις του αρχιεπισκόπου (σχετικά με τους ...καλούς χριστιανούς ψηφοφόρους του Γ. Καρατζαφέρη), ισχυρίστηκε ότι ο αρχιεπίσκοπος «έκανε το αυτονόητο και κάποιος επίορκος του χώρου το έβγαλε προς τα έξω», εκφράζοντας τη δυσφορία του ότι «δεν μπορεί κάθε του κίνηση να καταγράφεται»! Αρνήθηκε ότι «η Εκκλησία παίζει ρυθμιστικό παράγοντα της πολιτικής μας, όπως παρουσιάζεται». Τελικά, δεν απέφυγε, επιχειρώντας να στηρίξει τη ΝΔ, να διαπιστώσει πως «ενώ το θέμα των ταυτοτήτων έφτασε να διχάσει την ελληνική κοινωνία και το ξεκίνησε ένα άλλο κόμμα, το εισπράττει κάποιο άλλο. Αυτό είναι από τα πολύ ωραία δείγματα της ελληνικής ασυναρτησίας μας»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ