Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
ΒΥΡΩΝΑΣ
Συστράτευση για την επανεκλογή του Ν. Ρογκάκου

Κάλεσμα της Παμβυρωνιώτικης Δημοτικής Κίνησης. Στήριξη στο Ν. Ρογκάκο ανακοίνωσε και η ΤΟ του ΠΑΣΟΚ

Ο Ν. Ρογκάκος
Ο Ν. Ρογκάκος
Ιδιαίτερη δυναμική αποκτά στο Βύρωνα η υπόθεση της επανεκλογής του δημάρχου Νίκου Ρογκάκου, ο οποίος την ερχόμενη Κυριακή θα αναμετρηθεί με τον προβαλλόμενο ως «ανεξάρτητο» υποψήφιο δήμαρχο Ν. Χαρδαλιά που υποστηρίζεται από τη ΝΔ.

Σε όλες τις γειτονιές και στο κέντρο της πόλης έχει σημάνει συναγερμός, ενώ τα 8 εκλογικά κέντρα της «Ενωτικής Παμβυρωνιώτικης Δημοτικής Κίνησης» έχουν μετατραπεί σε τόπους συγκέντρωσης δημοτών αλλά και ορμητήρια της εκστρατείας προκειμένου να φθάσει παντού το κάλεσμα για επανεκλογή του δημάρχου που το όνομά του επί 8 χρόνια έχει συνδεθεί με την πόλη του Βύρωνα, τον αγώνα και τα έργα για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι τα συμφέροντα ορισμένων. Καθημερινά πραγματοποιούνται στην πόλη δεκάδες εξορμήσεις για να περάσουν σε χιλιάδες χέρια η προκήρυξη - κάλεσμα και το ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Κίνησης.

Ταυτόχρονα, μοιράζεται και το κάλεσμα για την αυριανή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Ενωτικής Παμβυρωνιώτικης Δημοτικής Κίνησης» που θα γίνει στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Ταπητουργείου. Η συγκέντρωση αυτή θα σημάνει και το τελευταίο σάλπισμα πριν την κάλπη.

Με προκήρυξή της η «Παμβυρωνιώτικη Δημοτική Κίνηση» καλεί σε συστράτευση εργαζόμενους, νέους και νέες, επαγγελματοβιοτέχνες. «Με την ψήφο μας, τονίζεται, ενισχύουμε τη λαϊκή ενότητα. Δυναμώνουμε τον πόλο της αντίστασης. Λέμε όχι στην αντιλαϊκή πολιτική του Χαρδαλιά».

Κάτω από τη φράση «Εργαζόμενοι πάρτε θέση!» η κίνηση σημειώνει ότι «ο κ. Χαρδαλιάς επιδιώκει να κερδίσει το δήμο και να εφαρμόσει την πιο άγρια αντιλαϊκή πολιτική. Επιδιώκει να γκρεμίσει ό,τι οικοδομήσαμε αυτά τα χρόνια. Να φορτώσει το λαό με τέλη, φόρους και να ιδιωτικοποιήσει υπηρεσίες του δήμου.

Καλούμε το λαό του Βύρωνα, ανεξάρτητα από το τι ψήφισε την πρώτη Κυριακή, να ψηφίσει μαζικά το ψηφοδέλτιο "Παμβυρωνιώτικη Δημοτική Κίνηση" και τον Ν. Ρογκάκο. Με την ψήφο μας απαντάμε στα αντιλαϊκά σχέδια του Χαρδαλιά. Συνεχίζουμε την αγωνιστική πορεία του τόπου μας. Δίνουμε δύναμη στη λαϊκή ενότητα. Καλούμε τους αγωνιστές των λαϊκών αγώνων, κάθε αριστερό και προοδευτικό άνθρωπο να δώσει με την ψήφο του συνέχεια στις αγωνιστικές παραδόσεις του τόπου μας».

Από την πλευρά του Ν. Χαρδαλιά διεξάγεται ένας πόλεμος με όλα τα μέσα, προκειμένου να παραπλανηθεί ο λαός του Βύρωνα και να επιτύχει αυτός και η ομάδα του την άλωση του δήμου, καθώς μια τέτοια αντίληψη τους διακρίνει. Πρόκειται για μια υποψηφιότητα που υποστηρίζεται από τη ΝΔ και ιδιαίτερα από το βουλευτή της Π. Καμένο. Για το σκοπό αυτό έχουν επιστρατευτεί δυνάμεις και από άλλες περιοχές προκειμένου να δημιουργήσουν κλίμα στην πόλη.

Στο μεταξύ το ΠΑΣΟΚ Βύρωνα και η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Βύρωνα, που στον πρώτο γύρο υποστήριξαν τον Π. Κόνσουλα, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία καλούν τους δημότες του Βύρωνα να στηρίξουν το συνδυασμό του Ν. Ρογκάκου. «Η επιλογή μας αυτή αναφέρουν, αποτελεί κορυφαία στάση δημιουργικής ευθύνης απέναντι στο λαό του Βύρωνα, σεβασμού των κοινωνικών του αγώνων και εγγύηση για μια δημιουργική πορεία που θα κατοχυρώσει το παρόν και το μέλλον της Αυτοδιοίκησης». Και καταλήγει: «Με την ενότητά μας μπορούμε να πετύχουμε την αναζωογόνηση του δήμου. Πρέπει να θέσουμε φραγμό στις συντηρητικές δυνάμεις που με τις ψευτοδημοκρατικές τους αμφιέσεις δεν εγγυώνται ούτε την πρόοδο ούτε την ανάπτυξη της πόλης μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Λαϊκό ρεύμα υπέρ της επανεκλογής Ν. Ρογκάκου (2002-10-18 00:00:00.0)
Με όλες μας τις δυνάμεις! (2002-10-18 00:00:00.0)
Εξόργισε τους Βυρωνιώτες η συναλλαγή του Τριγάζη (1998-10-17 00:00:00.0)
Οι "Τριγάζηδες" (1998-10-17 00:00:00.0)
Η 1η ΤΟ του ΠΑΣΟΚ (1998-10-17 00:00:00.0)
Συγκέντρωση σήμερα στο Βύρωνα (1998-10-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ