Πέμπτη 17 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2002
«Ουδετερότητα» που βγάζει μάτι

«Ουδέτερη στάση» δηλώνουν ότι θα κρατήσουν τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΝ στον Βύρωνα, μπροστά στο δεύτερο γύρο για την ανάδειξη της δημοτικής αρχής της πόλης. «Ουδετερότητα» που βγάζει μάτι, καθώς στο δεύτερο γύρο αναμετρούνται ο υποψήφιος που στηρίζεται από τη ΝΔ και ο νυν δήμαρχος της πόλης που στηρίζεται από το ΚΚΕ. «Ουδετερότητα» που προκαλεί τους ίδιους τους ψηφοφόρους του συνδυασμού τους, καθώς έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με τις παράλληλες διακηρύξεις τους για την περίφημη «ενότητα της αριστεράς». Επί της ουσίας οι υπογράφοντες τη σχετική ανακοίνωση κάνουν καθαρό πως δεν έχουν πρόβλημα αν τη διοίκηση του δήμου αναλάβει ένας εκπρόσωπος της ΝΔ για την επόμενη τετραετία, εφαρμόζοντας την πολιτική του συγκεκριμένου κόμματος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το πρόβλημα βεβαίως θα το έχουν οι Βυρωνιώτες, αλλά αυτό ποσώς ενδιαφέρει τους... «ουδέτερους αριστερούς». Πού να 'ξεραν όσοι τους ψήφισαν...

Είναι χαρακτηριστικό της «ουδέτερης» στάσης τους το γεγονός ότι με την ανακοίνωσή τους παραπέμπουν για κριτική στον υποψήφιο της ΝΔ σε προεκλογική τοποθέτησή τους, ενώ για το συνδυασμό που στηρίζει το ΚΚΕ καταλογίζουν ευθέως «απομάκρυνση από αρχές και αξίες που θα έπρεπε να διέπουν τη διοίκηση του δήμου» και του χρεώνουν «το συντηρητικό εκλογικό αποτέλεσμα».

Σε μια παράλληλη πορεία η «Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα» που στηρίζεται από το ΝΑΡ λέει ευθέως αυτό που δε λέει ανοιχτά η παράταξη του ΣΥΝ: Καλεί τους Βυρωνιώτες να καταψηφίσουν και τους δύο υποψηφίους που πέρασαν στον δεύτερο γύρο, χρεώνοντας και στους δύο ανεξαιρέτως «συντηρητική, φορομπηχτική, αντιλαϊκή πολιτική», την οποία το «εκλογικό σώμα δεν πρέπει να νομιμοποιήσει».

Εμείς τι να πούμε; Τα είπαν όλα μόνοι τους. Δυστυχώς για αυτούς, ο λαός του Βύρωνα και γνώση έχει και κρίση. Ακόμα και διαφωνώντας με πλευρές της σημερινής δημοτικής πολιτικής, οι δημότες και οι δημότισσες του Βύρωνα δεν είναι διατεθειμένοι να τινάξουν στον αέρα κατακτήσεις που είναι δικές τους.


Β.Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ