Τρίτη 22 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Προσωρινή νίκη των εργαζομένων...

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΠΑΡΙΣΙ.--

Σε προσωρινή οπισθοχώρηση αναγκάστηκε η γαλλική κυβέρνηση, όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων επιχειρήσεων και πιο συγκεκριμένα της «Air-France», ενόψει των περιφερειακών εκλογών, που θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο χρόνο.

Οι τελευταίες κινητοποιήσεις εργαζομένων, σε όλη τη χώρα, που πέτυχαν μαζική συμμετοχή του γαλλικού λαού, κατάφεραν να θορυβήσουν τη νεαρή κυβέρνηση, που στη βραχυπρόθεσμη θητεία της, μετρά ήδη πολλές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Προκειμένου λοιπόν να κερδίσει τη μάχη των εντυπώσεων, για να βγει αλώβητη από την εκλογική μάχη, αποφάσισε να αναβάλει την πώληση της αεροπορικής εταιρίας, για τουλάχιστον έξι μήνες.

Σύμφωνα πάντως με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Φ. Μερ, το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων θα προχωρήσει, όχι μόνο στην «Air France», αλλά και στις εταιρίες Ηλεκτρισμού (EdF) και Γκαζιού (GdF). «Δεν πρόκειται για αλλαγή σχεδίων της κυβέρνησης, αλλά επιθυμούμε οι εταιρίες να πουληθούν στην τιμή που τους αντιστοιχεί πραγματικά. Δεδομένης της κατάστασης στα διεθνή χρηματιστήρια και τον αναμενόμενο πόλεμο στο Ιράκ, που είχαν σαν αποτέλεσμα την πτώση της μετοχής της "Air-France", η πώληση αναβάλλεται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ