Σάββατο 26 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ «ΑΛΙΜΕΝΤΑ»
Συγκέντρωση κατά της απόλυσης

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων πραγματοποίησε συγκέντρωση ενάντια στην απόλυση εργαζόμενου

Απο την κινητοποίηση στο σούπερ μάρκετ
Απο την κινητοποίηση στο σούπερ μάρκετ
«Οχι στον αυταρχισμό και στις απολύσεις», φώναξαν χτες το απόγευμα εμποροϋπάλληλοι της Αθήνας έξω από σούπερ μάρκετ της «ΑΛΙΜΕΝΤΑ» στην Ανω Κυψέλη, σε συγκέντρωση που έκαναν, απαιτώντας την επαναπρόσληψη ενός πρόσφατα απολυμένου συναδέλφου τους.

Με πανό, συνθήματα και την ανακοίνωση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στα χέρια, οι εμποροϋπάλληλοι δήλωσαν καθαρά στη διεύθυνση του σούπερ μάρκετ, ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω μέχρι ο συνάδελφός τους να ξαναπροσληφθεί. Αρωγοί, στον αγώνα τους, ήταν οι καταναλωτές της περιοχής που μόλις μάθαιναν για την άδικη απόλυση του εργαζόμενου αρνούνταν να κάνουν αγορές από το κατάστημα και έφευγαν.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, δύο άτομα με πολιτικά που δήλωσαν ότι είναι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος, προκάλεσαν τους εργαζόμενους ζητώντας τα στοιχεία των συνδικαλιστών που διαδήλωναν έξω από το κατάστημα. Οι συνδικαλιστές του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων ζήτησαν τα δικά τους στοιχεία, αυτοί αρνήθηκαν να τα δώσουν, αποχωρώντας στη συνέχεια.

Να σημειωθεί, ότι η επιχείρηση των σούπερ μάρκετ « ΑΛΙΜΕΝΤΑ» προσλαμβάνει εργαζόμενους με συμβάσεις εργάτη και τους απασχολεί σαν υπάλληλους, με αποτέλεσμα να χάνουν βασικά υπαλληλικά δικαιώματα και να παίρνουν μικρότερες αποδοχές. Την ίδια στιγμή απολύει εργαζόμενους, όπως τον Α. Ραυτόπουλο, παλιό υπάλληλο του σούπερ μάρκετ, ο οποίος μάλιστα, πριν δύο χρόνια είχε διακινδυνεύσει την ίδια του τη ζωή, προκειμένου να προστατεύσει την περιουσία του εργοδότη του, σε απόπειρα ληστείας. Σήμερα, για ανταμοιβή τον πέταξε στον δρόμο χωρίς καμία δικαιολογία.

Οπως, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, «είναι γνωστό σε όλους μας ότι οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ ζουν σε εργασιακό μεσαίωνα. Καθημερινές απολύσεις, τρομοκρατία, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μη καταβολή υπερωριών. Εμείς, αγωνιζόμαστε ενάντια στην ασυδοσία της επιχείρησης των σούπερ μάρκετ " ΑΛΙΜΕΝΤΑ" αλλά και όλων των μεγαλεμπόρων στον κλάδο μας, που την τελευταία δεκαετία με αρωγό την εκάστοτε κυβέρνηση, έχουν ανατρέψει προς όφελός τους τις εργασιακές μας σχέσεις και δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ