Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Στο κενό η έκκληση για πραξικόπημα

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Μόνο μονότονες δε θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι μέρες και οι νύχτες στη Βενεζουέλα. Σίγουρα είναι δολερές και επικίνδυνες, καθώς οι κινήσεις των δυνάμεων της αντιπολίτευσης συνεχίζονται με λυσσαλέο ρυθμό. Μέχρι στιγμής όλες έχουν πέσει στο κενό. Οι διαδηλώσεις, η απεργία, και τώρα το κάλεσμα των αξιωματικών που πρωτοστάτησαν στο πραξικόπημα της 12ης Απρίλη, για ανατροπή εκ νέου, του Προέδρου της χώρας Ούγο Τσάβες.

Οπως μετέδωσε το BBC, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Βισέντε Ράνχελ, δε δίστασε να χαρακτηρίσει φάρσα την όλη προσπάθεια των αξιωματικών του στρατού και επανέλαβε ότι σε καμία μονάδα των Ενόπλων Δυνάμεων δεν παρατηρούνται κινήσεις κατά της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι ομάδα 14 αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων -τέσσερις από τους οποίους αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος του Απρίλη - κάλεσε το λαό και το στρατό να εξεγερθούν εναντίον του Ούγο Τσάβες, και να συμμετάσχουν σε αυθόρμητη διαδήλωση σε πλατεία στο ανατολικό Καράκας, περιοχή την οποία αποκάλεσαν «έδαφος απελευθερωμένο από τις Ενοπλες Δυνάμεις».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και η αντιπολίτευση τήρησε διακριτική στάση απέναντι στους αξιωματικούς σημειώνοντας ότι επιθυμεί μεν την έξοδο από την κρίση, αλλά απορρίπτει οποιαδήποτε απόπειρα πραξικοπήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ