Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Τι έγινε στην Ατλάντα;

Αυτή η «εξαιρετικά ηγετική φυσιογνωμία» (σ.σ: ο κ.Χρυσοχοΐδης, ντε!), όπως τον αποκάλεσαν οι επικεφαλής της CIA τώρα που τους επισκέφτηκε στις ΗΠΑ, συμφώνησε να υπάρξει στενότατη συνεργασία με τους «συμμάχους», ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα.

Δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι ο κ.Χρυσοχοΐδης θα συμφωνούσε με τους Αμερικάνους (σ.σ: τι «ηγετική φυσιογνωμία» θα ήταν άλλωστε;...). Η μόνη απορία που έχουμε είναι τα κριτήρια, με τα οποία αξιολογεί αυτή η «εξαιρετικά ηγετική φυσιογνωμία» την αμερικανική «βοήθεια», ενόψει του 2004. Διότι, όπως θυμάστε, Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν και στις ΗΠΑ, το 1996, στην Ατλάντα. Και, όπως επίσης θυμάστε, στη βομβιστική τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα, σκοτώθηκαν 4 άνθρωποι.

Εκτοτε, έχουν περάσει έξι χρόνια, αλλά οι Αμερικάνοι δε μας είπαν ποτέ, ούτε τι έχει απογίνει με τους δράστες εκείνης της επίθεσης (τους έπιασαν;), ούτε έδωσαν ποτέ κάποια εξήγηση για αυτά τα περίφημα «μέτρα ασφάλειας» που εφάρμοσαν στη δική τους Ολυμπιάδα. Αλλά, είναι προφανές, μια «εξαιρετικά ηγετική φυσιογνωμία», σιγά να μην ασχολείται με τέτοιου είδους... δευτερεύοντα ερωτήματα. Αφήστε που (μιας και μιλήσαμε προηγουμένως για κριτήρια) υπάρχει ένα «κριτήριο» μπροστά στο οποίο τα υπόλοιπα πάνε περίπατο. Το «κριτήριο» της υποτέλειας.


ΓΡΑΦΟΥΝ: ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΑΚΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ