Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολλές οι πρεμιέρες
«Λυσσασμένη γάτα» στο «Νέο Ριάλτο»
«Λυσσασμένη γάτα» στο «Νέο Ριάλτο»
  • Ο Τένεσι Ουίλιαμς γράφει στα «Απομνημονεύματά» του: «Οταν με ρωτάνε ποιο έργο αγαπάω περισσότερο, συνήθως απαντάω: Το τελευταίο». Αλλά τις λίγες φορές που παθαίνω κρίσεις ειλικρίνειας ομολογώ πως το αγαπημένο μου έργο είναι η "Λυσσασμένη Γάτα"». Εργο που παρουσιάζεται, στο «Νέο Ριάλτο», σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη. Το έργο, που εκτυλίσσεται σε μια πλούσια αγροικία του αμερικανικού Νότου διαπραγματεύεται τις βαθιές - ορατές και αόρατες - ρωγμές της διαταραγμένης σχέσης ενός ζευγαριού, στο πλαίσιο των οικογενειακών συμβάσεων. Παίζουν: Πέτρος Φυσσούν, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Εφη Μουρίκη, Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, Τόνια Ζησίμου και Πρόδρομος Τοσουνίδης.
  • «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός»... Αυτό που μας έλεγαν παιδιά, ότι τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός, υιοθέτησαν οι Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου ως τίτλο για το νέο τους έργο που ανεβαίνει, σήμερα, στο θέατρο «Πειραιώς 131». Πρόκειται για ρεαλιστική κωμωδία καταστάσεων, στην οποία το γέλιο, η λύπη, οι μνήμες εναλλάσσονται έτσι που το ενδιαφέρον του θεατή παραμένει αμείωτο ως την κάθαρση. Το συγγραφικό δίδυμο υπογράφει και τη σκηνοθεσία και τη μουσική επιμέλεια της παράστασης. Παίζουν (αλφαβητικά) οι: Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Μαρία Καβογιάννη, Κώστας Κόκλας, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Καίτη Κωνσταντίνου, Γιάννης Μπουραζάνας, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.
  • «Η ζωή είναι ωραία» λέει από σήμερα, στο θέατρο «Αλκυονίς» ο Γιώργος Μεσσάλας. Σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής στην κωμωδία της Αγγλίδας Σάρλοτ Τζόουνς, ο Γ. Μεσσάλας υποδύεται τον καθηγητή αστροφυσικής που αγωνίζεται ν' ανακαλύψει την άγνωστη δύναμη που δημιουργεί τις «μαύρες τρύπες» του σύμπαντος και κρύβει το φως που εκπέμπουν οι μικροί γαλαξίες. Εκτός από επιστήμονας, είναι και άνθρωπος που ακροβατεί ανάμεσα σε τρεις γυναίκες: τη μητέρα του, μια γεροντοκόρη καλοκάγαθη θεούσα και τη γυναίκα που τον αγάπησε. Η μετάφραση είναι της Ντένης Θεμελή. Εκτός του Γιώργου Μεσσάλα παίζουν: Ολγα Πολίτου, Βίλμα Κύρου, Ντένη Θεμελή, Ανδρέας Ντούζος, Παναγιώτης Σπηλιόπουλος.
  • «Πλύση στομάχου στους 60οC» τιτλοφορείται το έργο που ανεβάζει, σήμερα, η Ομάδα Θέαμα, στον «Τεχνοχώρο υπό σκιάν», γραμμένο από τις Θεοδώρα Κατσίφη, Ούλα Βλαστού, Εύα Πυρνοκόκη, που και το ερμηνεύουν. Σκηνοθετεί η Θεοδώρα Κατσίφη.
  • Επαναλαμβάνεται, από σήμερα, η «Λήθη» του Δημήτρη Δημητριάδη, στο θέατρο «Αττις» (Λεωνίδου 7, Μεταξουργείο), σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου. Η «Λήθη» είναι μια σκηνική σύνθεση με αποσπάσματα από τους μονολόγους «Ηττα», «Μνήμη», «Μετάνοια», «Τέχνη» και «Λήθη» του συγγραφέα. Με την παράσταση αυτή, ο θίασος «Αττις» συνεχίζει τη σπουδή του πάνω στην παρουσία - απουσία της αρσενικής και θηλυκής ύπαρξης, που άρχισε πριν από αρκετά χρόνια με το «Κουαρτέτο» του Χάινερ Μίλερ. Παίζουν: Τάσος Δήμας και Σοφία Χιλ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ