Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ
Κινητοποίηση ενάντια στον πόλεμο και στο Ηράκλειο

Αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στις 31 του Οκτώβρη, έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν μαζικοί φορείς του Ηρακλείου, ενάντια στα πολεμικά σχέδια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και των συμμάχων του, με συγκέντρωση στην πλατεία Λιονταριών στις 7.30 το απόγευμα.

Σήμερα Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, πραγματοποιείται σύσκεψη των φορέων στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στις 6.30 το απόγευμα, με σκοπό την καλύτερη οργάνωση και προετοιμασία του συλλαλητηρίου, έτσι ώστε στις 31 του μηνός να σταλεί ακόμα πιο δυναμικό και μαζικό το μήνυμα αντίστασης, στα σχέδια του ιμπεριαλισμού να κάνει άλλο ένα έγκλημα σε βάρος της ανθρωπότητας.

Οι μαζικοί φορείς της πόλης καλούν τον ηρακλειώτικο λαό να πάρει μαζικά μέρος στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο. Να διαδηλώσει την αντίθεσή του στον επικείμενο πόλεμο σε βάρος του ιρακινού λαού. Να απαιτήσει, ταυτόχρονα, να μην εμπλακεί η ελληνική κυβέρνηση με κανέναν τρόπο σε αυτόν τον πόλεμο, ανεξάρτητα με το ποιος θα τον αποφασίσει. Οπως και να φύγουν αμέσως οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας και ιδιαίτερα, από το νησί, η βάση της Σούδας.

  • Με ανακοίνωσή της, η οργάνωση, «Συμμαχία: Σταματήστε τον πόλεμο», καταγγέλλει ότι «χτες το πρωί στις 12.40 μ.μ στα Χανιά παρακρατικοί πυροβόλησαν με αεροβόλο όπλο τον Σπύρο Ρίζο, δάσκαλο και δραστήριο μέλος της οργάνωσης». Σύμφωνα με την καταγγελία, «ο ίδιος πρόλαβε να δει ένα αυτοκίνητο που απομακρυνόταν εκείνη τη στιγμή, ενώ στο νοσοκομείο Χανίων, όπου μεταφέρθηκε αργότερα, οι γιατροί διέγνωσαν τον τραυματισμό του».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ