Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ 2-3
«Πικρό» φινάλε

Η είσοδος του Λάμπρου Χούτου, άλλαξε την επίθεση του Ολυμπιακού

Sportidea

Η είσοδος του Λάμπρου Χούτου, άλλαξε την επίθεση του Ολυμπιακού
Ακόμα ένα... επίπεδο δυσκολίας προκειμένου να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, ανέβηκε χτες ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι», στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της διοργάνωσης, ηττήθηκαν με 3-2 στη Ριζούπολη από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία παρατάχτηκε με σημαντικές απουσίες. Ετσι, σε συνδυασμό με τη νίκη της Λεβερκούζεν επί της Μακάμπι Χάιφα με 2-1, ο αγώνας της επόμενης εβδομάδας στη Γερμανία είναι οριακός για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Η ομάδα του Γιάννη Κόλλια, στην αρχή του αγώνα παρουσιάστηκε απρόσωπη, ασύνδετη και αγχωμένη, πράγμα που εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι «μπέμπηδες», ανοίγοντας το σκορ με τον Μπλαν (20'). Προς το τέλος του ημιχρόνου, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν διατεθειμένοι να αλλάξουν τακτική, κάτι που κατάφεραν τελικά στην επανάληψη. Παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με υπέροχο γκολ του Βερόν (59'), ο Ολυμπιακός δεν το έβαλε κάτω και προσωρινά ανέτρεψε την σε βάρος του κατάσταση. Συγκεκριμένα, ο Λάμπρος Χούτος που μπήκε στην επανάληψη ως αλλαγή (ύστερα και από συνεχή απαίτηση της εξέδρας) έδωσε «πνοή» στην ομάδα του, αλλά και το έναυσμα για ανατροπή των έως τότε δεδομένων. Με το γκολ που πέτυχε στο 70`, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν «φόρα» και για μερικά λεπτά είχαν... στριμώξει τη Μάντσεστερ στα καρέ της. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η ελληνική ομάδα να ισοφαρίσει με υπέροχο γκολ του Τζόρτζεβιτς, φέρνοντας τα... πάνω - κάτω. Ομως η ομάδα του Αλεξ Φέργκιουσον, κατάφερε να πάρει τους πολύτιμους βαθμούς με το 3-2 που διαμόρφωσε ο Σκόουλς στο 84ο λεπτό. Μάλιστα, οι «κόκκινοι διάβολοι» νωρίτερα είχαν και δοκάρι με τον ίδιο παίκτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την κερκίδα, όταν ο Ολυμπιακός βρισκόταν πίσω στο σκορ, ακούστηκαν συνθήματα υπέρ του Τάκη Λεμονή.

Τις κίτρινες κάρτες του Ιταλού διαιτητή Κολίνα, αντίκρισαν οι Ανατολάκης, Βενετίδης και Νέβιλ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Βενετίδης, Γιαννακόπουλος, Καρεμπέ, Τζιοβάνι (46' Χούτος), Τζόρτζεβιτς, Ντρασένα, Αντζας, Ζέτερμπεργκ (69' Οφορίκουε), Ανατολάκης.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Μπαρτέζ, Γκάρι Νέβιλ, Φιλ Νέβιλ, Βερόν (87' Ρίτσαρντσον), Μπλαν, Μπέκαμ (63' Τσάντγουϊκ), Γκιγκς (63' Φόρτσουν), Σκόουλς, Φορλάν, Οσι, Σιλβέστρ.

  • Τα άλλα αποτελέσματα της χθεσινής αγωνιστικής ήταν: Ντιναμό Κιέβου - Φέγενορντ 2-0, Νιούκαστλ - Γιουβέντους 1-0, Λανς - Λα Κορούνια 3-1, Μίλαν - Μπάγερν Μονάχου 2-1, Μπαρτσελόνα - Λοκομοτίβ Μόσχας 1-0, Κλαμπ Μπριζ - Γαλατάσεραϊ 3-1.

Π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ