Παρασκευή 1 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Αντίο Μπάγερ...

Το πρόωρο αντίο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για φέτος που είπαν οι Βαυαροί της Μπάγερ Μονάχου, σίγουρα είναι το στοιχείο που σημάδεψε την πρώτη φάση των ομίλων στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η 5η αγωνιστική έμελλε να βάλει και το τέλος στα όνειρα και στις ελπίδες της ομάδας του Χίτζεφελντ είτε για συνέχεια στο Τσάμπιονς Λιγκ είτε για πρόκριση στο ΟΥΕΦΑ. Η ήττα από τη Λα Κορούνια με 2-1, έθεσε τέρμα στις ελπίδες των Γερμανών καθώς και μαθηματικά πλέον δε διεκδικούν τίποτα.

Πάντως στον ίδιο όμιλο για τη δεύτερη θέση, παραμένουν τα πάντα ανοιχτά καθώς αν εξαιρέσει κανείς τη Μίλαν που είναι σίγουρα στους «16» της φετινής διοργάνωσης, μάχη δίνουν για τη δεύτερη θέση Λα Κορούνια και Λανς με τους Ισπανούς να είναι σε καλύτερη μοίρα.

«Φωτιά» όμως πήρε και ο 8ος όμιλος που μέχρι την τέταρτη αγωνιστική φαίνονταν ξεκάθαρα τα πράγματα. Η νίκη της Λοκομοτίβ Μόσχας μέσα στην Τουρκία επί της Γαλατάσεραϊ με 2-1, έφερε τις δυο ομάδες μαζί με την Μπριζ που δεν μπόρεσε να νικήσει την Μπαρτσελόνα, που έπαιζε με αναπληρωματικούς, να διεκδικούν επί ίσοις όροις την πρόκριση. Οι Ρώσοι πάντως έχουν πιο εύκολο έργο αφού θα υποδεχτούν τους Βέλγους ενώ οι Τούρκοι θα παίξουν στη Βαρκελώνη.

Μπερδεμένα είναι τα πράγματα και στον 5ο όμιλο με τη νίκη της Νιούκαστλ επί της Ντιναμό Κιέβου. Εκτος βέβαια της Γιουβέντους που ήδη έχει καθαρίσει. Οι Ουκρανοί πάντως αν κερδίσουν τους Ιταλούς στην τελευταία αγωνιστική, παίρνουν μαζί το εισιτήριο της πρόκρισης άσχετα με το τι θα γίνει στο Φέγενορντ-Γιουβέντους. Στα αξιοσημείωτα της 5ης αγωνιστικής συγκαταλέγονται τα δυο σπουδαία «διπλά» της Ρόμα στο Μπερναμπέου επί της Ρεάλ Μαδρίτης και της Βαλένθια στο Ανφιλντ επί της Λίβερπουλ.

Αναλυτικά οι βαθμολογίες ανά όμιλο είναι: 1ος ΟΜΙΛΟΣ: Ντόρτμουντ 10, Αρσεναλ 9, Αϊντχόβεν 5, Οσερ 4. 2ος ΟΜΙΛΟΣ: Βαλένθια 13, Λίβερπουλ 7, Βασιλεία 5, Σπάρτακ Μόσχας 0. 3ος ΟΜΙΛΟΣ: Ρεάλ 8, Ρόμα 8, ΑΕΚ 5, Γκενκ 3. 4ος ΟΜΙΛΟΣ: Ιντερ 8, Αγιαξ 8, Λιόν 7, Ρόζεμπουργκ 3. 5ος ΟΜΙΛΟΣ: Γιουβέντους 10, Ντιναμό Κ. 7, Νιούκαστλ 6, Φέγενορντ 5. 6ος ΟΜΙΛΟΣ: Μάντσεστερ Γ 12, Λεβερκούζεν 9, Μακάμπι Χ 6, Ολυμπιακός 3. 7ος ΟΜΙΛΟΣ: Μίλαν 12, Λα Κορούνια 9, Λανς 7, Μπάγερν Μ 1. 8ος ΟΜΙΛΟΣ: Μπαρτσελόνα 15, Μπριζ 5, Γαλατάσεραϊ 4, Λοκομοτίβ 4.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ