Κυριακή 3 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
ΟΧΙ στον πόλεμο, καμιά εμπλοκή της χώρας

ICON

Μεγάλες και μαχητικές ήταν οι διαδηλώσεις της περασμένης Πέμπτης, στην Αθήνα και σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας, κατά της σχεδιαζόμενης νέας ιμπεριαλιστικής επέμβασης στο Ιράκ και με αίτημα να μην εμπλακεί καθ' οιονδήποτε τρόπο η χώρα σ' αυτήν.

Οι μεγάλες αντιιμπεριαλιστικές, αντιπολεμικές διαδηλώσεις, με κορυφαία την πορεία προς την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών, έδωσαν το μέτρο της συμμετοχής των Ελλήνων εργαζομένων στο κίνημα αυτό που αναπτύσσεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Οπως είναι γνωστό, διαδηλώσεις κατά του πολέμου στο Ιράκ διεξάγονται αυτήν την περίοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ιταλία, στη Βρετανία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το χρώμα και τον τόνο στις διαδηλώσεις της Πέμπτης έδωσαν οι δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, που αποτελούσαν, εξάλλου, και τον κύριο όγκο των διαδηλωτών.

Οσον αφορά στις πολεμικές προετοιμασίες των ΗΠΑ, θα πρέπει να σημειωθεί η δήλωση υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματικών για τη μεταφορά βομβαρδιστικών τύπου Β- 2 στη βρετανική βάση Σαν Ντιέγκο στον Ινδικό Ωκεανό, για την ανάληψη δράσης στην επίθεση εναντίον του Ιράκ. Τα βομβαρδιστικά αυτού του τύπου είναι από τα ισχυρότερα όπλα της αμερικανικής αεροπορίας και χρησιμοποιήθηκαν και στις επιδρομές κατά του Αφγανιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ