Τρίτη 5 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΕΚΑ
Εμποδίζουν τη μαζική συμμετοχή των οικοδόμων

Την προκλητική παρέμβαση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας καταγγέλλει και η ΔΑΣ στο ΕΚΑ. Η ανακοίνωση της παράταξης έχει ως εξής:

«Καταγγέλλουμε τις συνεχείς προσπάθειες της ΠΑΣΚΕ, που με εντολές της κυβέρνησης προσπαθούν να παρεμποδίσουν τη μαζική συμμετοχή των οικοδόμων στις αρχαιρεσίες. Επειδή η χρεοκοπημένη αντιλαϊκή πολιτική τους δεν περνάει στους οικοδόμους, έβαλαν μπροστά τα μεγάλα μέσα.

Συγκεκριμένα, η ΠΑΣΚΕ, με τη σύμφωνη γνώμη ΔΑΚΕ - ΣΥΝ, έστειλαν επιστολή στον πρόεδρο των Πρωτοδικών για να καταγγείλουν δήθεν παρανομίες στις αρχαιρεσίες. Στόχο έχουν να πιέσουν τους δικαστικούς για δήθεν παρανομίες.

Τα ψέματά τους είναι ασύστολα. Οι αρχαιρεσίες γίνονται με απόλυτη τάξη και το ξέρουν. Επιδίωξή τους είναι να μην ψηφίσουν μαζικά οι οικοδόμοι για το ΔΣ και αντιπροσώπους στο ΕΚΑ. Να μην αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης στο ΕΚΑ, για να μπορούν να εφαρμόζουν ανενόχλητοι την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και εργοδοσίας. Για να συνεχίσουν να ξεπουλούν ανενόχλητοι τους αγώνες των εργαζομένων. Να προωθούν την τακτική της απεργοσπασίας. Να συνεχίσει να είναι το ΕΚΑ διαφθορείο συνειδήσεων, μηχανισμός εξυπηρέτησης των κάθε λογής συμφερόντων κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Θα πάρουν απάντηση από τους οικοδόμους, αυτοί που ανοιχτά συνεργάζονται με την εργοδοσία σε αρχαιρεσίες των Σωματείων, όπως στα σούπερ μάρκετ.

Καλούμε τους οικοδόμους να ψηφίσουν μαζικά στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου. Να δώσουν μ' αυτόν τον τρόπο απάντηση στην ενορχηστρωμένη επίθεση κυβέρνησης και πλειοψηφίας του ΕΚΑ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ