Τρίτη 5 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... διπλά

Παπαγεωργίου Βασίλης

Α, ΜΑΛΙΣΤΑ. Εξελίξεις στο Κυπριακό, λέει η ελληνική κυβέρνηση πως περιμένει, μετά το προχτεσινό αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών. Αραγε, το ενδιαφέρον της στρέφεται περισσότερο προς τις προτάσεις Ανάν ή στον επαναληπτικό αγώνα Παναθηναϊκού και Φενέρ Μπαχτσέ;

Απ' ό,τι φαίνεται, και τα δυο αυτά στοιχεία είναι ...κομβικά, για την παραπέρα εξέλιξη της τακτικής της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Εδώ φτάσαμε και αν συνεχίσουμε έτσι θα πάμε ακόμα χειρότερα.

Πάντως, τους θυμίζουμε ότι ένα «διπλό» της Φενέρ Μπαχτσέ στη Λεωφόρο θα είναι δυσάρεστο, βέβαια, αλλά θα καταφέρουμε να το ξεπεράσουμε το όλο θέμα. Ενα διπλό (δηλαδή διχοτομημένο) νησί, όμως, δε θα μπορέσουμε να το χωνέψουμε με τίποτε. Δυστυχώς γι' αυτούς.

Ακόμα κι αν βρίσκεται σε ενταξιακή πορεία, ακόμα κι αν έχει μόνιμα την προεδρία της ΕΕ, ακόμα κι αν χαρακτηριστεί «εξέχον μέλος της Ευρωπαϊκής Οικογένειας» ή οποιαδήποτε άλλη σάλτσα θελήσουν να βάλουν.

ΠΑΓΑΝΙΑ ΒΓΗΚΑΝ χτες οι Τροχαίοι και μάζεψαν δειγματοληπτικά τα δίκυκλα και τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν παρκαρισμένα πάνω στα πεζοδρόμια ταλαιπωρώντας δεκάδες πολίτες και, φυσικά, χωρίς να λύσουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα του κέντρου της Αθήνας.

Μήπως εκτιμούν ότι μετά τη συγκέντρωση της μισής Ελλάδας στο Λεκανοπέδιο, τα ...χιλιάδες δημοτικά πάρκινγκ που έφτιαξαν, τα ...τέλεια μέσα μαζικής μεταφοράς που διαθέτουμε, τους ...εξαίρετους δρόμους και το θαυμάσιο πολεοδομικό σχεδιασμό είναι άθλιοι και βολεψάκηδες οι Αθηναίοι που παρκάρουν σε πεζοδρόμια;


Γρηγοριάδης Κώστας

Πού είναι τώρα η πολυδιαφημισμένη Φώφη Γεννηματά να αναλάβει τις ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που μας έφαγε τ' αυτιά προεκλογικά με τα ανάλογα συνθήματα;

ΔΥΣΚΟΛΗ ΔΟΥΛΙΑ ανέλαβε η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για την τηλεοπτική κάλυψη των δικών που θα φέρει άμεσα στη Βουλή. Βλέπετε, και οι ...τηλεοπτικές ανάγκες των σόου των καναλιών πρέπει να βολευτούν και η αλήθεια να μην αναδεικνύεται. Δύσκολη, πολύ δύσκολη δουλιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ