Τρίτη 5 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΚΑΒ
Αναγκαία η ενιαία απάντηση στην ιδιωτικοποίηση

Πρωτοβουλίες για την ενιαία αγωνιστική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για την εκχώρηση της επείγουσας ιατρικής στην επιχειρηματική δραστηριότητα, παίρνει το σωματείο των εργαζομένων στις κεντρικές υπηρεσίες του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ). Ηδη οι εργαζόμενοι στις κεντρικές υπηρεσίες αποφάσισαν στη Γενική Συνέλευσή τους (31.10.2002) 24ωρη απεργία και εξουσιοδότησαν το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου να προσδιορίσει τη μέρα απεργίας.

Στα πλαίσια αυτά, τις τελευταίες μέρες έγιναν περιοδείες στη Θεσσαλονίκη και την επαρχία, ενώ σήμερα Τετάρτη αναμένεται η απόφαση των κατά τόπους σωματείων για τη συμμετοχή ή όχι στις κινητοποιήσεις. Κατόπιν αυτού, το ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων της Αττικής θα συνεδριάσει προκειμένου να καθορίσει την ημερομηνία της πρώτης προειδοποιητικής απεργίας.

Οι εργαζόμενοι κινητοποιούνται διεκδικώντας τη διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του ΕΚΑΒ, την παραπέρα ανάπτυξή του, την ανάθεση των αερομεταφορών σε κρατικό φορέα, την αντιμετώπιση των δεκάδων εργασιακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Καταγγέλλουν την «πρωτοβουλία» του ΔΣ του ΕΚΑΒ να μειώσει τα αεροπορικά μέσα που πρόβλεπε η σύμβαση με τον Οργανισμό του 2004, που εξυπηρετεί ευθέως τις επιδιώξεις εκείνων των ομίλων που ορέγονται το φιλέτο της επείγουσας ιατρικής. Υπογραμμίζουν ότι το ΕΚΑΒ δεν μπορεί με τη σημερινή δύναμή του να καλύψει ούτε τις μισές ανάγκες του πληθυσμού, ενώ κινδυνεύει να υποδεχτεί το 2004 με ασθενοφόρα που κυκλοφορούν από το 1988 και έχουν φορτωθεί με ένα ή και ενάμιση εκατομμύρια χιλιόμετρα κίνησης στην Αθήνα και ελάχιστο προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ