Τρίτη 29 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
«Φούσκες» και αξίες

Ενας μήνας και κάτι έμεινε για να στηθούν οι κάλπες και ο δικομματικός τζόγος κορυφώνεται κάθε μέρα. Αντιγράφοντας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μεθόδους της Σοφοκλέους, ρίχνουν όλο και νέα πακέτα υποσχέσεων στην προεκλογική αγορά και καλούν τους μισθωτούς, τους αγρότες και τους συνταξιούχους να «επενδύσουν» στις μπλε και πράσινες ...«φούσκες» τους. Και τα «παπαγαλάκια» των δύο «μεγάλων» (Τύπος, ραδιοφωνικοί σταθμοί και τηλεοπτικά κανάλια των διαπλεκομένων συμφερόντων) οργιάζουν νυχθημερόν. Προπαγανδίζουν έντεχνα την προεκλογική εκστρατεία των δύο «μονομάχων» και προσπαθούν να «εγκλωβίσουν» για άλλη μια φορά τους «μικροεπενδυτές» στα σκάρτα «χαρτιά» της Ρηγίλλης και της Τρικούπη.

Ως ...χαλυβδόφυλλα διαλαλούνται από τους τελάληδες του δικομματισμού οι «μετοχές» του ΠΑΣΟΚ και ως ισχυρά ...«μπλου τσιπς» οι «μετοχές» της ΝΔ. Και οι κεκράχτες ξελαρυγγίζονται για να στήσουν ένα «κόλπο γκρόσο» σε βάρος του λαού.

- Επενδύστε στο ΠΑΣΟΚ για να πιάσετε την καλή! Οι μετοχές του σε λίγο θα έχουν απόδοση και σε «ΕΥΡΩ» και ποιος στη χάρη σας!

- Τοποθετήστε τις ελπίδες σας στα «μπλου τσιπς» της ΝΔ. Σ' αυτά επενδύουν και πολλοί μεγαλοκεφαλαιούχοι. Γίνετε, λοιπόν, φουκαράδες, ένα με αυτούς!

Συνεπαρμένοι από τους τελάληδες του ψεύδους αρκετοί «μικροεπενδυτές» φλερτάρουν, χωρίς περίσκεψη, με τις «μετοχές» των δύο τζογαδόρων και να δείτε που εντέλει θα τοποθετήσουν σε αυτές την ψήφο τους, προσδοκώντας τα διαλαλούμενα «κέρδη». Τι πλάνη όμως! Από την επομένη κιόλας των εκλογών, όποιο από τα δύο κόμματα αναλάβει τυχόν την εξουσία, θα αρχίσει τις ...ρευστοποιήσεις ή αλλιώς το ξεπούλημα όλων όσων υποσχόταν από τα μπαλκόνια. Και ταυτόχρονα θα αρχίσει να διανέμει και ...μερίσματα, δίνοντας στους αγάδες του τόπου νέες ευκαιρίες να αυξήσουν τα πολυποίκιλα υπερκέρδη τους και στους φουκαράδες τι άλλο; Ανεργία, βάρη, χαράτσια και μεγαλύτερο σφίξιμο της «ζώνης», ακολουθούμενα όλα αυτά από την κατεδάφιση του ισχύοντος ασφαλιστικού συστήματος, την επιβολή μεσαιωνικού καθεστώτος στις εργασιακές σχέσεις και την κατάργηση κάθε κοινωνικής παροχής που έχει απομείνει. Και οι «μικροεπενδυτές» που θα έχουν ποντάρει την τύχη τους στις «φούσκες» του δικομματισμού θα ζουν πλέον το «κραχ» των φρούδων ελπίδων τους!

Ενας μήνας και κάτι έμεινε για να στηθούν οι κάλπες και όσοι τυχόν έχουν δελεαστεί από τα «χαρτιά» του δικομματισμού ας το σκεφτούν καλά πριν αποφασίσουν να τα βάλουν στο «χαρτοφυλάκιό» τους. Ας σκεφτούν ότι οι μπλε και πράσινες «μετοχές» δεν είναι για μεροκαματιάρηδες και βιοπαλαιστές. Αφήστε τες για τους «μεγαλοεπενδυτές», τους βιομήχανους, τους επιχειρηματίες, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεργολάβους, και τους μιζαδόρους. Αυτοί, ναι, θα έχουν σίγουρα κέρδη, αφού γι' αυτούς μεριμνούν πάντα και οι δύο «μεγάλοι». Κι εσείς άνθρωποι της βιοπάλης και της σκληρής ζωής επενδύστε σε άλλες «αξίες». Στις αξίες της αντίστασης, της πάλης και της ρήξης με ό,τι αποτελεί χρόνια και χρόνια θλιβερό καθεστώς στον τόπο μας.

Αυτά τα «κόκκινα» «χαρτιά» είναι για σας και αυτά μόνο θα σας φέρουν όσα προσδοκάτε. Τα κέρδη, βέβαια, από αυτή την «τοποθέτησή» σας δε θα είναι άμεσα, αλλά, μακροχρόνια, γιατί είναι γνωστόν ότι κάθε σοβαρή επένδυση έτσι λειτουργεί. Αποδίδει στο μέλλον και όχι από τη μια στιγμή στην άλλη. Το αντίθετο είναι τζόγος, ό,τι ακριβώς γίνεται εδώ και λίγα χρόνια και στη Σοφοκλέους, όπου πολλοί, επιδιώκοντας να πλουτίσουν εν μια νυκτί, έμειναν κυριολεκτικά στον άσο. Αν, λοιπόν, επιχειρήσετε φουκαράδες μου να κάνετε κι εσείς καμιά ...«αρπαχτή», στις 9 Απρίλη, να ξέρετε ότι είστε πάλι χαμένοι από χέρι. Από το χέρι σας, δηλαδή!


Τάσος ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ