Τρίτη 29 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΠΟΣΤΟΛΗ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ
Μετράνε τη... χασούρα της ΓΚΑΤΤ

«Πορτοκάλι, γεύση ζωής», γράφει το διαφημιστικό που «έριξε» στην αγορά των ψηφοθηρικών εντυπώσεων το υπουργείο Γεωργίας τις τελευταίες μέρες. Βέβαια, οι πορτοκαλοπαραγωγοί της Αρτας ζουν αυτό τον καιρό με άλλη γεύση. Γνωρίζουν μόνο τη γεύση της πίκρας και της απόγνωσης. Για άλλη μια χρονιά η κυβέρνηση τούς «κερνάει» το πικρό ποτήρι των συνεπειών της ΓΚΑΤΤ, των ποσοστώσεων, των απαγορεύσεων και της παντοδυναμίας εμπόρων και εργοστασίων. Οσο το υπουργείο Γεωργίας αλλά και προσωπικά ο κ. Σημίτης δηλώνει ότι είναι «κοντά στους αγρότες», τόσο αυτοί διαπιστώνουν, ότι απομακρύνεται η δυνατότητα να κρατήσουν τις καλλιέργειές τους και να ζήσουν στον τόπο τους με αξιοπρέπεια.

Και αυτή η χρονιά βρίσκει τους αγρότες της Αρτας να μη μετρούν τα έσοδα και τα κέρδη τους, αλλά τη χασούρα. Σε 20 δισεκατομμύρια μετρούν την απώλεια εισοδήματος τα τρία τελευταία χρόνια. Την ίδια στιγμή φουσκώνουν τα χρέη στην τράπεζα. Λίγες ώρες του «Ρ» στον κάμπο της Αρτας αρκούσαν για να φανεί το μέγεθος της καταστροφής.

Το πάλαι ποτέ σύνθημα του ΠΑΣΟΚ «Εξω οι μεσάζοντες», με το νόμο για τους συνεταιρισμούς μετατράπηκε σε «Εξω οι ξωμάχοι από τη γη τους και τους συνεταιρισμούς, μέσα το κεφάλαιο»!

Ο μύθος λέει ότι για να στεριώσει το γεφύρι της Αρτας, θυσιάστηκε στα θεμέλιά του η γυναίκα του πρωτομάστορα. Σήμερα, σε όλο και περισσότερους Αρτινούς γίνεται πλέον βίωμα, ότι για να «στεριώσει την ΟΝΕ» η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να θυσιάσει την αγροτιά και τους κόπους της.

Ομως, οι αγρότες δεν είναι διατεθειμένοι να γίνουν «πρόβατα επί σφαγή» και προειδοποιούν: «Στις 9 Απρίλη θα ξεχάσουμε αυτούς που μας ξεχνούν». Αύριο στην κεντρική πλατεία της Αρτας διαδηλώνουν και απαιτούν να πάρουν πίσω αυτά που τους «κλέβει» η αγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Αυτήν την καταστροφική πολιτική της ΕΕ, όλο και περισσότεροι αγρότες φέρονται αποφασισμένοι να καταδικάσουν, μαζί και τους υποστηρικτές της και πρώτ' απ' όλα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και να ψηφίσουν το ΚΚΕ που τους ενημέρωσε, όταν οι άλλοι τους κορόιδευαν, και αγωνίζεται μαζί τους για να αλλάξει αυτή η πολιτική υπέρ των αγροτών - και των πορτοκαλοπαραγωγών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ