Σάββατο 9 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ - ΙΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΔΕΡΜΑ
Με τη ΔΑΣ στην πρώτη γραμμή

Αποσπάσματα από τη διακήρυξη της Παράταξης, ενόψει του συνεδρίου της Ομοσπονδίας, που αρχίζει σήμερα

Να ενισχύσουν αποφασιστικά με την ψήφο τους τις ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ) και να τις αναδείξουν για μια ακόμα τριετία πλειοψηφία, καλεί η Παράταξη με τη διακήρυξή της, τους κλωστοϋφαντουργούς, τσαγκαράδες και εργαζόμενους στο ιματισμό, στο 4ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Ομοσπονδίας, που ξεκινάει σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο. Η παράταξη καλεί όλους τους αντιπροσώπους του κλάδου στο συνέδριο να την υπερψηφίσουν και να συμβάλουν στο μέτωπο αντίστασης στην επίθεση της κυβέρνησης και των δυνάμεων του κεφαλαίου. Για να υπερασπιστούν από καλύτερες θέσεις δικαιώματα και κατακτήσεις και να συμβάλουν στην οργάνωση και ανάπτυξη των αγώνων της εργατικής τάξης και στον ταξικό προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος.

Οπως αναφέρει στη διακήρυξή της η ΔΑΣ, το Συνέδριο της Ομοσπονδίας γίνεται σε μια περίοδο, που η εργατική τάξη της χώρας δέχεται μια καλά οργανωμένη επίθεση διάρκειας, από την κυβερνητική πολιτική, που στις βασικές επιλογές στηρίζεται από ΝΔ και ΣΥΝ, υλοποιώντας κατευθύνσεις της ΕΕ, εξυπηρετώντας το μεγάλο κεφάλαιο, καταργώντας βασικά δικαιώματα, ανατρέποντας ό,τι κατακτήθηκε με συνεχείς αγώνες και ταξική πάλη στον 20ό αιώνα. Μια επίθεση με στόχους, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, τις εργασιακές σχέσεις, την ανεργία.

Στα τρία χρόνια που πέρασαν, η παράταξη αντιπαρατέθηκε με τη λογική της κοινωνικής συναίνεσης και της ταξικής συνεργασίας, με τους κοινωνικούς διαλόγους της υποταγής που χρησιμοποιήθηκαν για την αφαίρεση εργατικών δικαιωμάτων, για τη στήριξη και το πέρασμα της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής. Ταυτόχρονα, κατέγραψε πλούσια δράση για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα στους τόπους δουλιάς και πρωτοστάτησε στα συλλαλητήρια και στις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά δικαιώματα, με μπροστάρη το ΠΑΜΕ.

Οπως τονίζει η ΔΑΣ, θα συνεχίσει να παλεύει στην κατεύθυνση αντιμετώπισης της αντιλαϊκής πολιτικής με δράση, πάλη και αντίσταση με σταθερό ταξικό προσανατολισμό στην κατεύθυνση ανατροπής αυτής της πολιτικής. Για την ανασυγκρότηση και τον ταξικό προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, την ενίσχυση του αγωνιστικού πόλου του ΠΑΜΕ, σε αντίθεση με τις δυνάμεις που δουλεύουν για την ενσωμάτωση της εργατικής τάξης στις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου. Για να αντιπαλέψουν μαζικά τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό, όπου με παραλλαγές στηρίζει τους μονόδρομους της ΟΝΕ. Να αλλάξουν οι συσχετισμοί στα σωματεία, να βελτιωθεί η λειτουργία τους, να αποκτήσουν ταξικό προσανατολισμό. Να συγκροτηθούν στους τόπους δουλιάς επιτροπές αγώνα, πυρήνες εργατικής αντίστασης και διεκδίκησης.

Καταθέτοντας τους βασικούς άξονες διεκδίκησης που θα παλέψει, αναφέρει μεταξύ άλλων: Επαναδιαπραγμάτευση της ΕΓΣΣΕ, κατώτερο μισθό 1.000 ευρώ, κατώτερο μεροκάματο 41 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 820 ευρώ, 7ωρο-5ήμερο-35ωρο με πλήρη μισθολογικά- ασφαλιστικά δικαιώματα, επίδομα ανεργίας στο 80% του βασικού μισθού σε όλη τη διάρκεια και υπολογισμός συντάξιμου χρόνου, δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση - Υγεία - Πρόνοια - Παιδεία και κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ