Σάββατο 9 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
Αναλώσιμοι οι εργάτες για να υπάρχουν κέρδη

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνεργασίας με αφορμή το νέο «ατύχημα»

Εκτός κινδύνου, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης ο μηχανοτεχνίτης Αθανάσιος Μακρής, που προχτές το πρωί τραυματίστηκε σοβαρά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.

Το νέο αυτό εργατικό ατύχημα που σημειώνεται δύο ακριβώς μήνες μετά το εργατικό δυστύχημα στο ίδιο εργοστάσιο, που στοίχισε τη ζωή σε δύο εργάτες και τον τραυματισμό άλλων έξι, έρχεται να καταδείξει, με τον πιο αδιάψευστο τρόπο, ότι η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ βάζει τα κέρδη, στην κλίμακα αξιών, πιο πάνω από την ανθρώπινη ζωή.

Σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συνεργασία» επισημαίνει, με αφορμή τα δύο νέα σοβαρά εργατικά ατυχήματα στα εργοστάσια της ΔΕΗ, πως «μόνοι υπεύθυνοι είναι η κυβέρνηση και η διοίκηση με την πολιτική που ακολουθούν. Την πολιτική ιδιωτικοποίησης και χτυπήματος των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προκειμένου να εξασφαλίσουν τα υπερκέρδη της ΔΕΗ ΑΕ (που αυξήθηκαν το α΄ εξάμηνο του 2002 κατά 94%) απαξιώνουν την ανθρώπινη ζωή, μετατρέπουν τον εργαζόμενο σε αναλώσιμο είδος» και προειδοποιεί πως «στο όνομα της κερδοφορίας δε θα τηρούνται όχι μόνο τα μέτρα ασφαλείας, αλλά και κατοχυρωμένες εργασιακές σχέσεις, με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας, την αύξηση της εκμετάλλευσης και κατά συνέπεια την αύξηση των ατυχημάτων».

Από τα «πυρά» της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» δεν ξεφεύγουν και οι πλειοψηφίες (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ) της ΓΕΝΟΠ και των Σωματείων που όχι μόνο δεν παίρνουν σαφή θέση και μέτρα ενάντια στις αιτίες που δημιουργούν τα εργατικά ατυχήματα, αλλά με τη στάση τους δίνουν άλλοθι στην προσπάθεια συγκάλυψης.

Στη συνέχεια, η ταξική παράταξη καλεί τους εργαζόμενους της ΔΕΗ σε αγωνιστική ετοιμότητα και δράση, ώστε «να μην επιτρέψουμε να παραγραφεί ακόμα ένα έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων. Να μην επιτρέψουμε τα κέρδη του κεφαλαίου να βάφονται με το αίμα μας».

Και καταλήγει στην ανακοίνωση: «Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Μέσα από τις Επιτροπές Αγώνα, να αντιπαλέψουμε την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, για να επιβάλουμε την τήρηση των νόμων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενας ακόμα νεκρός εργάτης την ώρα της δουλειάς (2018-02-27 00:00:00.0)
Παρέμβαση του ΣΕΕΕΝ για τα εργατικά ατυχήματα (2014-08-09 00:00:00.0)
Κινδύνευσαν εργαζόμενοι μετά από έκρηξη (2010-12-15 00:00:00.0)
Πολλαπλές οι επιπτώσεις από την ιδιωτικοποίηση (2005-10-21 00:00:00.0)
Κάθε μέρα κι ένας νεκρός (2003-08-28 00:00:00.0)
Απολογισμός φρίκης! (1999-06-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ