Σάββατο 9 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Αγνοια για το προσωπικό των νοσοκομείων

Μια αποκαλυπτική αίτηση εγγράφων βουλευτών του ΚΚΕ, για την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία

Αγνοια για την πληρότητα και συνολικά για την κινητικότητα (προσλήψεις, αποχωρήσεις, συνταξιοδοτήσεις) του προσωπικού των δημοσίων νοσοκομείων παρουσιάζει η κυβέρνηση. Από τις 6-8-2001 βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων στον υπουργό Υγείας, σχετικά με τις προσλήψεις προσωπικού στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας από το 1995 μέχρι σήμερα. Και το υπουργείο Υγείας στην απάντησή του στις 12-9-2002 ανέφερε ότι έχει ζητήσει να του αποσταλούν όλα τα αιτούμενα στοιχεία και ότι μόλις τα λάβει θα τα διαβιβάσει άμεσα.

Στο μεταξύ, πέρασε πάνω από ένας χρόνος και από το υπουργείο δεν υπήρξε καμία απάντηση. Ετσι, οι βουλευτές του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης και Γιώργος Χουρμουζιάδης επανέρχονται και ζητούν από τον υπουργό Υγείας να καταθέσει, μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο κανονισμός της Βουλής, τα παρακάτω στοιχεία:

  • Πόσες προσλήψεις έγιναν ξεχωριστά ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού κάθε χρόνο την περίοδο από το 1995 και μέχρι σήμερα σε κάθε νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας και Περιφερειακό Ιατρείο.
  • Πόσες είναι σήμερα οι οργανικές θέσεις ξεχωριστά ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού σε κάθε νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας και Περιφερειακό Ιατρείο, πόσες από αυτές είναι καλυμμένες με μόνιμο προσωπικό, πόσες με συμβασιούχους ή άλλη σχέση και πόσες παραμένουν κενές.
  • Πόσες αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης ή άλλη αιτία ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού ξεχωριστά έγιναν κάθε χρόνο την περίοδο από το 1995 και μέχρι σήμερα σε κάθε νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας και Περιφερειακό Ιατρείο του ΕΣΥ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ