Σάββατο 9 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Αυθαιρεσία και απαξίωση αντί για διοίκηση

Καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων για τον τρόπο με τον οποίο ασκείται η νέα διοίκηση και σε σχέση με τις ανάγκες της νοσηλείας

Αυθαίρετες παρεμβάσεις, πέρα από τα επιστημονικά όργανα του νοσοκομείου και χωρίς τον απαραίτητο προγραμματισμό σχεδιάζει η διοίκηση του «Ευαγγελισμού», προκαλώντας ένταση και προβλήματα στο νοσοκομείο, αλλά και τις αντιδράσεις των εργαζομένων. Χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι εργαζόμενοι και με πλήρη άγνοια της Ιατρικής και Νοσηλευτικής Κοινότητας του νοσοκομείου αναπτύσσονται 20 κλίνες Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στον 9ο όροφο του νοσοκομείου, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων σε υπόμνημά του προς τις διοικήσεις του «Ευαγγελισμού» και του Α΄ Περιφερειακού Συστήματος Υγείας (ΠεΣΥ).

Γι' αυτές τις κλίνες, τονίζει το σωματείο, δεν έχει προβλεφτεί καμία πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού, ούτε ενίσχυση των βασικών υποστηρικτικών τμημάτων, δηλαδή Βιοχημικού Εργαστηρίου, Αιμοδοσίας, Φυσικοθεραπευτών κλπ. Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει ακόμα η πληροφορία που θέλει τη ΜΑΦ να λειτουργεί προσωρινά στον 9ο όροφο και αργότερα να μεταφέρεται στον 3ο όροφο, που συνεπάγεται προχειρότητα, σπατάλη δημόσιου χρήματος και αναστάτωση του νοσοκομείου.

Πέραν των άλλων, οι κλίνες αυτές ανήκουν στην κλινική Εντατικής Θεραπείας. Η διεύθυνση της ΜΕΘ (30 κλίνες), της ΜΑΦ (20 κλίνες) και πνευμονολογικών ασθενών (20 κλίνες) ανήκει στο Πανεπιστήμιο, σε έναν και μόνο διευθυντή, γεγονός που αντίκειται στον ιδρυτικό νόμο του ΕΣΥ και δημιουργεί φέουδα στα νοσοκομεία.

Ετσι, το σωματείο διεκδικεί κρατική ΜΕΘ και ΜΑΦ, διαφάνεια και μελέτη χωρίς προχειρότητα, την πρόσληψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, άμεσα, που να συμβαδίζει με την ανάπτυξη των κλινών.

Το σωματείο, σε συνέχεια του υπομνήματος που είχε στείλει στις 24.9.2002 στον υπουργό Υγείας, επαναφέρει το φλέγον ζήτημα της λειτουργίας των καρδιοχειρουργικών τραπεζιών. Το νοσοκομείο λειτουργεί με ένα και μοναδικό καρδιοχειρουργικό τραπέζι, το οποίο κινδυνεύει να τεθεί εκτός λειτουργίας μια και το απαραίτητο μηχάνημα της εξωσωματικής λειτουργίας της καρδιάς δουλεύει σε μια βάρδια τη μέρα, αφού το νοσοκομείο έχει μείνει με έναν μόνο χειριστή. Το μηχάνημα είναι παροπλισμένο και τις μέρες γενικής εφημερίας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ασθενείς που χρειάζονται επείγουσα αντιμετώπιση, ενώ ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο περιμένουν μέχρι και δυο μήνες για εγχείρηση!

Καταλήγοντας, το σωματείο διαμαρτύρεται για την υποβάθμιση των θεσμοθετημένων οργάνων του νοσοκομείου, όπως στην περίπτωση της Επιτροπής Λοιμώξεων, όπου ο διοικητής ορίζει μέλη που δεν προβλέπονται από το νόμο και παραβλέποντας τη γνώμη του Επιστημονικού Συμβουλίου. Ζητάει, ακόμη, να γίνει δεκτή η εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου για την Επιτροπή Λοιμώξεων και να μην αποτελεί η επιτροπή παράρτημα ιδιωτών για την υγιεινή και ασφάλεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ