Τρίτη 29 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ενισχύθηκαν οι ταξικές δυνάμεις

Σημαντική νίκη στις εκλογές του Σωματείου Ταχυδρόμων Αθήνας πέτυχε το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Ενότητας Ταχυδρόμων» που υποστηρίχτηκε από την παράταξη της «Δημοκρατικής Συνεργασίας» (ΕΣΑΚ) και άλλες ριζοσπαστικές και ταξικές δυνάμεις. Μετά από πολλά χρόνια η ΠΑΣΚΕ έχασε την αυτοδυναμία της στο ΔΣ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ψήφισαν 1.002 ταχυδρόμοι και η «Αγωνιστική Ενότητα» έλαβε 353 ψήφους και 5 έδρες (στις εκλογές του 1998 είχε 226 ψήφους και 3 έδρες). Η ΠΑΣΚΕ έλαβε 354 ψήφους και 5 έδρες (από 517 και 7 έδρες στις προηγούμενες εκλογές), ενώ η ΔΑΚΕ έλαβε 2 έδρες και 1 έδρα ένας ανεξάρτητος συνδυασμός.

«Οι ταξικές δυνάμεις της "Αγωνιστικής Ενότητας" - δήλωσε ο Βασίλης Βήττος - ενισχυμένες και με την ψήφο των ταχυδρόμων, από καλύτερες θέσεις θα μπουν μπροστά στον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου ταχυδρομείου και την υπεράσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους».

  • Χτες η ΟΜΕ-ΕΛΤΑ (πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ), λίγες μέρες πριν διαλυθεί η Βουλή, διαπίστωσε ότι δεν τηρείται το Συμβόλαιο Διαχείρισης και το Επιχειρησιακό Σχέδιο με τα οποία είχε συμφωνήσει και έτσι 350 θέσεις εργαζομένων μένουν κενές στην Αττική, ενώ στο σύνολο της χώρας φτάνουν τις 600. Το ταχυδρομείο σήμερα λειτουργεί με λιγότερους εργαζόμενους ενώ ο κύκλος εργασιών έχει αυξηθεί κατά 20% περίπου.

Η ΟΜΕ-ΕΛΤΑ στη συνέντευξη Τύπου, προειδοποίησε ότι οι ελλείψεις αυτές, βάζουν σε κίνδυνο την έγκαιρη διακίνηση της αλληλογραφίας που λόγω και της προεκλογικής περιόδου θα είναι αυξημένη και ζήτησε την πρόσληψη 300 εργαζομένων με τρίμηνη σύμβαση εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ