Τρίτη 29 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μέτωπο στο ρατσισμό

Μπορεί, κάτι που είναι εύκολα εξηγήσιμο, να περνάει σε δεύτερο πλάνο της τηλεοπτικής κάλυψης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Κυβέρνηση και ΝΔ με τις δηλώσεις και την πρακτική τους κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για την καλλιέργεια κλίματος ρατσισμού και ξενοφοβίας. Στο όνομα της «ανασφάλειας του πολίτη» και της «έξαρσης της εγκληματικότητας» παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια με το φασισμό και δηλητηριάζουν πιο βαθιά την ελληνική κοινωνία.

«Χαϊδεύοντας» τις πιο μαύρες αντιλήψεις και ένστικτα, οι ηγεσίες των δυο κομμάτων διαγκωνίζονται για το ποιος είναι ο πιο στιβαρός και αμείλικτος στην επιβολή του «νόμου και της τάξης». Η επίδειξη δύναμης επικεντρώνεται με κάθε τρόπο απέναντι στους οικονομικούς μετανάστες, οι οποίοι έχουν στηθεί στον τοίχο για την έξαρση της εγκληματικότητας, κόντρα ακόμα και στα δικά τους επίσημα στοιχεία που καταρρίπτουν τη μαύρη προπαγάνδα τους. Ο Κ. Καραμανλής σε κάθε ομιλία του το Σαββατοκύριακο πάσχιζε να βρεθεί στην «πρωτοπορία»: «Σήμερα οι λαθρομετανάστες στη χώρα μας αντιστοιχούν στο 10% του πληθυσμού. Από αυτούς μόνο 250.000 ανταποκρίνονται στις προϋποθέσεις χορήγησης πράσινης κάρτας. Υποχρεούνται και οι υπόλοιποι να εναρμονιστούν στη νομιμότητα. Είτε της χώρας μας είτε της δικής τους». Και ακόμα: «Η κυβέρνηση μετέτρεψε την Ελλάδα σε ξέφραγο αμπέλι... Σε ορισμένες περιοχές οι λαθρομετανάστες τείνουν να καταστούν τοπική μειονότητα και δημιουργείται σοβαρότατο πρόβλημα στη σύνθεση του πληθυσμού»! Και ακόμα: «Οσοι δεν μπορούν να επιβάλουν τη νομιμότητα, ας κάνουν πέρα»! Φυσικά, οι προτάσεις που αναφέρει για την «αντεγκληματική πολιτική» δεν είναι τίποτα περισσότερο από την ενίσχυση των αστυνομικών μέτρων.

Ηηγεσία της ΝΔ ασκεί, για πολλούς λόγους, πιέσεις την κυβέρνηση, η οποία σαν έτοιμη από καιρό και προκειμένου να μην υστερήσει σε αποφασιστικότητα, έχει εξαπολύσει νέο πογκρόμ κατά των οικονομικών μεταναστών, οι οποίοι αντιμετωπίζονται κυριολεκτικά ως ζώα και «σκουπίδια». Η ηγεσία της ΝΔ δεν κρύβει την ικανοποίησή της, καλλιεργεί το έδαφος και προσφέρει πλήρη κάλυψη στις αστυνομικές επιχειρήσεις - «σκούπα». Φυσικά, μόνο το οργανωμένο έγκλημα δεν πρόκειται να πλήξουν και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά.

Οι προοδευτικοί άνθρωποι και αγωνιστές δεν επιτρέπεται να δείξουν την παραμικρή ανοχή στη δικομματική υποδαύλιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Απαιτούν να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση, να νομιμοποιηθούν όσοι εργάζονται στη χώρα μας και να αποκτήσουν οι οικονομικοί μετανάστες εδώ και τώρα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που τους ανήκουν. Αυτή είναι η λύση που επιβάλλεται και από αυτή τη σκοπιά πρέπει να υπάρξει μέτωπο στο φασισμό.


Π. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ