Τρίτη 29 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αγωνιστική απάντηση στην κυβερνητική φιέστα

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας απαντούν οι αντιστασιακοί της ΠΕΑΕΑ στην εκδήλωση - φιέστα που διοργανώνει η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, αύριο, Τετάρτη, 1η Μάρτη στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, με σκοπό να απονείμει 3.800 διπλώματα και μετάλλια στους αντιστασιακούς. Η ΝΕ της ΠΕΑΕΑ Θεσσαλονίκης καλεί τους αντιστασιακούς να μη δεχτούν να πάρουν μέρος στην προεκλογική φιέστα του ΠΑΣΟΚ, αντίθετα να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνεται έξω από το συνεδριακό κέντρο στις 10 το πρωί, διεκδικώντας τα μετάλλια να δοθούν στις οργανώσεις, οι οποίες είναι και υπεύθυνες να τα δώσουν στα μέλη τους.

Ο Α. Παπαθεοδώρου, πρόεδρος της ΝΕ ΠΕΑΕΑ Θεσσαλονίκης δηλώνει: «Εμείς θεωρούμε αυτή τη συγκέντρωση μια φιέστα όπως και ήταν και οι άλλες στο Νομό Κιλκίς και Νομό Πέλλας. Συγκεντρώσεις που εντάσσονται στα πλαίσια των προεκλογικών εκδηλώσεων του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησής του, που σκοπό έχει να προκαλέσει σύγχυση και παραπλάνηση της κοινής γνώμης από τη μια μεριά και εγκλωβισμό των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στην προεκλογική προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ από την άλλη για να υποκλέψει τις ψήφους τους».

Επισημαίνει δε πως «οι αντιστασιακοί της ΠΕΑΕΑ αρνούνται να δεχτούν μετάλλια από εκπροσώπους μιας πολιτικής που τίποτα κοινό δεν έχει με τα ιδανικά και τους αγώνες της Εθνικής Αντίστασης και αξιώνουν τα μετάλλια και τα διπλώματα που δικαιούνται να τους δοθούν από τις οργανώσεις τους. Η Εθνική Αντίσταση δεν είναι εμπόρευμα για αγοραπωλησία. Αυτοί που δεν τολμούν ζητήσουν τις αποζημιώσεις από τη Γερμανία και επιτίθενται στο ΚΚΕ και στο "Ριζοσπάστη" την ψυχή της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης με μηνύσεις και αγωγές. Αυτοί που έβαψαν με αίμα τα χέρια τους συμμετέχοντας στον πόλεμο του ΝΑΤΟ ενάντια στο γιουγκοσλαβικό λαό, αυτοί που ξεπουλούν καθημερινά με την πολιτική τους τα ιδανικά της Αντίστασης, δεν μπορούν να τιμούν την Αντίσταση και τους αγωνιστές της. Το πνεύμα το αντιστασιακό ζει και συνεχίζεται, ορθώνεται ενάντια στην υποτέλεια, ζητάει την ικανοποίηση των αναγκών του ελληνικού λαού και την πλήρη ηθική και υλική αποκατάσταση των αγωνιστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ