Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανάπτυξη του ΕΚΑΒ με δημόσιο χαρακτήρα

Αίτημα των εργαζομένων που απεργούν σήμερα

Την πρώτη δυναμική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης για την εκχώρηση της προνοσοκομειακής φροντίδας στην επιχειρηματική δραστηριότητα δίνουν σήμερα οι εργαζόμενοι του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) με την 24ωρη προειδοποιητική απεργία.

Αντιδρώντας στη λογική της αγοράς που προωθεί η κυβέρνηση και στον κρίσιμο αυτό τομέα, στην υποβάθμιση του ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοί του κινητοποιούνται και διεκδικούν τη διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του, την παραπέρα ανάπτυξή του.

Καταγγέλλουν κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης είτε των αεροδιακομιδών, είτε της καθαριότητας και της φύλαξης των κτιρίων του ΕΚΑΒ, είτε οποιουδήποτε άλλου τομέα του Κέντρου. Ακόμα, την «πρωτοβουλία» του ΔΣ του ΕΚΑΒ να μειώσει τα αεροπορικά μέσα που προέβλεπε η σύμβαση μεταξύ ΕΚΑΒ και Οργανισμού 2004 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μάλιστα ενώ το ΕΚΑΒ, εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό και εξοπλισμό, δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις μισές ανάγκες του πληθυσμού, όταν κυκλοφορούν ασθενοφόρα 20ετίας.

Οι εργαζόμενοι, διεκδικούν αναβάθμιση των υπηρεσιών, την ανάθεση των αερομεταφορών σε κρατικό φορέα που θα εξασφαλίζει την ασφαλή μεταφορά ασθενών από νησιά και δυσπρόσιτες περιοχές, την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού και την αντικατάσταση των παλαιών ασθενοφόρων και άλλων μέσων, την επίλυση των οξυμένων εργασιακών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Την πορεία των κινητοποιήσεών τους θα καθορίσουν οι εργαζόμενοι σε γενική συνέλευση που θα γίνει σήμερα στις 10 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ