Τρίτη 29 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Συλλαλητήριο ενάντια στη δίωξη των αγωνιστών - αντιιμπεριαλιστών

Σήμερα, στις 7 μ.μ., μπροστά από το δημαρχείο της πόλης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα στις 7 μ.μ. μπροστά στο δημαρχείο οι εργαζόμενοι της Αλεξανδρούπολης, για να εκφράσουν την πλήρη συμπαράστασή τους στους δέκα διωκόμενους αγωνιστές, ανάμεσά τους και στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Εβρου του ΚΚΕ, που σύρονται στα δικαστήρια γιατί διαδήλωσαν ενάντια στους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία. Μετά τη συγκέντρωση και την ομιλία θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, στη διάρκεια της οποίας ο λαός θα καταδικάσει την κυβέρνηση, που απροκάλυπτα οδηγεί πολίτες στο εδώλιο γιατί διαδήλωσαν στις 25 του Μάρτη 1999 απαιτώντας το σταμάτημα του πολέμου στα Βαλκάνια.

Οι διωκόμενοι, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές, μαζί με τον αγωνιζόμενο λαό της περιοχής και ολόκληρης της χώρας, πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις αντίστασης και καταδίκης των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών, που σταδιακά ξεδιπλώθηκαν απ' άκρη σ' άκρη στην Ελλάδα. Στις κινητοποιήσεις που κατήγγειλαν τη μετατροπή της Βόρειας Ελλάδας σε μόνιμο ορμητήριο θανάτου για τους λαούς των Βαλκανίων.

Οι 10 Εβρίτες δικάζονται γιατί στις 25 του Μάρτη 1999, λίγες μόλις ώρες μετά την έναρξη των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών κατά του γιουγκοσλάβικου λαού, πορεύτηκαν περήφανα στο χώρο της παρέλασης και απαίτησαν να μπει τέλος στην υποτελή και επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης. Συνελήφθησαν, προπηλακίστηκαν από τους αστυνομικούς, προσήχθησαν στο Τμήμα και ένα χρόνο μετά, τέλος του Μάρτη, δικάζονται με την κατηγορία της «απείθειας» οι: Χρήστος Τρέλλης νομαρχιακός σύμβουλος, Δαμιανός Κουκουράβας εκπαιδευτικός, Αναστασία Βλισίδου εκπαιδευτικός και μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ, Γιώργος Φακριάδης μέλος του ΔΣ των εργαζομένων στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εβρου, Απόστολος Κρεωνάς φοιτητής, Ανέστης Βλισίδης αντιπρόεδρος της Α` ΕΛΜΕ Εβρου, Μαριάννα Παπαντή μαθήτρια, Ευαγγελία Παπαπαναγιώτου φοιτήτρια, Νίκη Δραμανίδου μέλος του ΔΣ της Α` ΕΛΜΕ Εβρου και Γιώργος Βλισίδης σπουδαστής.

Με μηνύματα συμπαράστασης και ψηφίσματα πολλοί φορείς του Νομού Εβρου εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους αγωνιστές της ειρήνης και δηλώνουν ότι θα αντισταθούν σε μια πολιτική που ποινικοποιεί τους αγώνες των εργαζομένων με απώτερο στόχο να τους τρομοκρατήσει και να υποτάξει το λαϊκό κίνημα. Ηδη τη συμπαράστασή τους έχουν δηλώσει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού, η Α` και η Β` ΕΛΜΕ Εβρου, η ΠΕΑΕΑ, η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης, Σύλλογοι Γυναικών κ.ά. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης, το γεγονός της δίωξης δεν ξάφνιασε καθώς η κυβέρνηση με τον αντιδημοκρατικό κατήφορό της έχει κάνει αρκετά προς αυτή την κατεύθυνση.

«Είναι υποχρεωμένη η κυβέρνηση να κάνει και χειρότερα για να αποδείξει πως κρατά στιβαρά στα χέρια της το βούρδουλα, με τον οποίο θέλει να επιβάλει στη σκέψη των ανθρώπων, ως μονόδρομο, τον εφιάλτη της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Ομως πρέπει να καταλάβει ότι τέτοιες ενέργειες δε μας πτοούν», τονίζεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Αλεξανδρούπολης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ