Τρίτη 29 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΤΟΥ «Ρ» ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
Η φωνή των εργαζόμενων στον κυβερνοχώρο

«Καθαρή», αλλά εντυπωσιακή σελιδοποιημένη εμφάνιση όλων των σελίδων, από την πρώτη ως την τελευταία
«Καθαρή», αλλά εντυπωσιακή σελιδοποιημένη εμφάνιση όλων των σελίδων, από την πρώτη ως την τελευταία
«Επίσημη πρώτη» σήμερα για το νέο κόμβο του «Ριζοσπάστη» στο Ιντερνετ και ήδη τα πρώτα μηνύματα θετικής ανταπόκρισης από τους επισκέπτες των ιστοσελίδων της εφημερίδας κατέφθασαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κατά τη διάρκεια του διήμερου δοκιμαστικής λειτουργίας του κόμβου.

Οι νέες σελίδες του «Ρ» στον Παγκόσμιο Ιστό (World Wide Web), στη διεύθυνση http://www.rizospastis.gr, προσφέρουν:

  • Μεγαλύτερη ταχύτητα απόκρισης, ιδίως σε περίπλοκες αναζητήσεις λέξεων μέσα στο κείμενο των δημοσιευμάτων.
  • Σελιδοποιημένη παρουσίαση των θεμάτων με ένθετες τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται στη συμβατική (χάρτινη) έκδοση του «Ρ». Φυσικά, η σελιδοποίηση δεν μπορεί να είναι ίδια με της συμβατικής έκδοσης, γιατί το μέσο είναι διαφορετικό και έχει διαφορετικές συμβάσεις και επιταγές απ' ό,τι η έντυπη μορφή. Ο «Ρ» είναι η μόνη εφημερίδα στην Ελλάδα που παρέχει τη δυνατότητα να «φυλλομετρήσει» κανείς την ηλεκτρονική της έκδοση, περίπου όπως και την κανονική έκδοση. Επίσης, είναι η μόνη εφημερίδα που παρέχει στην on line έκδοσή της όλες τις φωτογραφίες και όλα τα θέματα που δημοσιεύονται στην έντυπη έκδοσή της, καθημερινά, από νωρίς το πρωί.
  • Παρουσίαση των δημοσιευμάτων κάθε μέρας θεματολογικά (π.χ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ κτλ.) και με σειρά εμφάνισης από τα πιο σημαντικά, προς τα λιγότερο σημαντικά.
  • Παρουσίαση των δημοσιευμάτων βασικών στηλών της εφημερίδας, αλλά και αναζήτηση με βάση τη στήλη δημοσίευσης ενός θέματος.
  • Δυνατότητα αναζήτησης φύλλων της εφημερίδας με βάση την ημερομηνία, αλλά και δημοσιευμάτων με συνδυασμό παραμέτρων και λέξεων μέσα στο κείμενο. Στην περίπτωση που χρησιμοποιηθούν σαν κριτήρια αναζήτησης και λέξεις μέσα στο κείμενο, τότε τα αποτελέσματα της αναζήτησης παρουσιάζονται, όχι με χρονολογική σειρά δημοσίευσης, αλλά με βάση τη σχετική εγγύτητα του κάθε δημοσιεύματος προς το ζητούμενο. Ετσι, εκείνο που φαίνεται να είναι πιο κοντά στα κριτήρια αναζήτησης βαθμολογείται με 100% και παρουσιάζεται πρώτο στη λίστα, εκείνο με μικρότερο ποσοστό ταύτισης παρουσιάζεται δεύτερο κ.ο.κ.
  • Εικονίδια άμεσης πρόσβασης σε χρήσιμες πληροφορίες, όπως τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία και νοσοκομεία, χρήσιμα τηλέφωνα, ακτοπλοϊκά δρομολόγια και μετεωρολογικό δελτίο.
  • Δυνατότητα «κατεβάσματος» όλης της ύλης ενός φύλλου του «Ρ» σαν απλό κείμενο στα ελληνικά, αλλά και στα «φραγκολεβαντίνικα» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες). Η πρώτη επιλογή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης (ο «Ρ» έχει βραβευτεί και στο παρελθόν από το Σύνδεσμο των Τυφλών), ενώ η δεύτερη επιλογή εξυπηρετεί τους Ελληνες της διασποράς που έχουν πρόσβαση στο Ιντερνετ μέσω υπολογιστών, στους οποίους δεν επιτρέπεται να εγκαταστήσουν ελληνικές γραμματοσειρές.

Εύκολος και ευέλικτος τρόπος αναζήτησης δημοσιευμάτων
Εύκολος και ευέλικτος τρόπος αναζήτησης δημοσιευμάτων
Ολες οι ιστοσελίδες με δημοσιεύματα του «Ρ» παράγονται δυναμικά (αυτόματα). Ο κόμβος, όμως, παρέχει και μια σειρά στατικές ιστοσελίδες με πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενο, όπως:

  • Τις ιστοσελίδες της Ιστορικής Πορείας του «Ρ».
  • Ιστοσελίδα βοηθητικών οδηγιών και ιστοσελίδα απόκτησης ελληνικών γραμματοσειρών από επισκέπτες, που δε διαθέτουν τέτοιες γραμματοσειρές εγκατεστημένες στον υπολογιστή τους.
  • Ιστοσελίδα με ενδιαφέροντες συνδέσμους προς άλλους κόμβους και ιστοσελίδες.

Προς το παρόν, στο νέο κόμβο του «Ρ» βρίσκεται μόνο η πλήρης ύλη κάθε φύλλου που δημοσιεύτηκε μετά την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης της εφημερίδας στις 7/12/1999. Τα δημοσιεύματα της περιόδου του φθινοπώρου υπάρχουν εν μέρει στον καινούριο κόμβο και εν μέρει στον παλιό, στη διεύθυνση http://wwwold.rizospastis.gr. Στον παλιό κόμβο, υπάρχουν και όλα τα παλαιότερα δημοσιεύματα.

Ο κόμβος του «Ρ» θα βελτιώνεται τακτικά, ώστε να προσφέρει ακόμα περισσότερες δυνατότητες πληροφόρησης, σε περισσότερους επισκέπτες από την Ελλάδα και ολόκληρη την υδρόγειο.


Στ. ΞΕΝΙΚΟΥΔΑΚΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ